Filmele Elisabetei Bostan, la FIFE Zlatna 2015

Filmele Elisabetei Bostan, la FIFE Zlatna 2015

Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, din judeţul Alba, îşi deschide porţile către toţi iubitorii de film, în perioada 5-7 iunie 2015. Festivalul se află la cea de a treia ediţie.

Trei dintre filmele celebrei regizoare Elisabeta Bostan vor fi difuzate gratuit pentru toţii copiii care se vor afla în zilele festivalului în oraşul Zlatna. Este vorba despre cunoscutele pelicule „Amintiri din copilărie”, „Saltimbancii” şi „Mama”.

 La ediţiile anterioare, în fiecare din cele trei zile ale festivalului, au participat în medie circa 3.000 de persoane, iar anul acesta prezenţa iubitorilor de film se anunţă a fi mult mai numeroasă. Pentru că sunt foarte mulţi copii, chiar şi cu vârste de la 1 la 10 ani, care vin împreună de părinţi să urmărească festivalul, aceasta este o surpriză a organizatorilor pentru ei. Mai ales că aceste creaţii ale Elisabetei Bostan sunt filme de referinţă ale copilăriei multora dintre români.

Elisabeta Bostan s-a născut la data de 1 martie 1931, în orașul Buhuși, din județul Bacău. Ea este cunoscută atât ca regizor și scenarist de film, dar şi ca profesor universitar. Cea mai mare parte din creațiile cinematografice ale Elisabetei Bostan au fost dedicate copiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul acesta, organizatorii FIFE Zlatna au pregătit şi ateliere de desen inspirate din revista de benzi desenate „Legendele Dacilor”, autori Mihai Grăjdeanu, Daniel Roxin, Gabriel Tora şi Mădălina Corina Diaconu.