Executorul judecătoresc Dorina Gonţ şi alte trei persoane, ARESTATE pentru evaziune fiscală

Executorul judecătoresc Dorina Gonţ şi alte trei persoane, ARESTATE pentru evaziune fiscală

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Dorinei Gonţ şi a lui Radu Abagiu, Adrian Mihai şi Ciprian Nistor. Cei patru sunt acuzaţi într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul este de aproximativ trei milioane de euro. Decizia nu este definitivă.

Preşedintele Camerei Executorilor Judecătoreşti, Dorina Gonţ, şi omul de afaceri Ciprian Nistor, precum şi ceilalţi doi inculpaţi pot contesta decizia în termen de 48 de ore de la comunicare.

"Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Dorina Gonţ, Radu Abagiu, Adrian Mihai şi Ciprian Nistor pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data punerii în executare a mandatelor de arestare. În baza art. 229 Cod procedură penală încunoştiinţează de îndată Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Voluntari, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire faţă de minorul (...), aflat în întreţinerea inculpatului Ciprian Nistor. Pronunţată în camera de consiliu azi, 22.04.2015, ora 09,00", se arată în minuta deciziei CAB.

În acest dosar, poliţiştii au efectuat luni 15 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa.

"Activităţile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracţională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanţilor a 10 de societăţi comerciale, ce sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, săvârşită prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii şi procurorii au pus sechestru pe mai multe conturi ale unor firme şi pe unele imobile. Conform unor surse judiciare, biroul executorilor judecătoreşti la care s-au efectuat percheziţiile aparţine lui Lucian şi Dorina Gonţ iar imobilele vizate în vederea instituirii sechestrului aparţin familiei Gonţ.

Aceleaşi surse precizează că trei societăţi comerciale foloseau servicii fictive ale unor firme din domeniul IT, consultanţă şi marketing, iar banii erau transferaţi prin intermediul a şapte societăţi fantomă în Cipru, ulterior banii întorcându-se în ţară în conturile societăţilor menţionate.

Bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro prin comiterea acestor infracţiuni, în perioada 2011-2014.