EVZ CHIŞINĂU. Traian Băsescu despre angajamentele europene ale României: "Să îţi respecţi cuvântul dat nu e slugărnicie!"

EVZ CHIŞINĂU. Traian Băsescu despre angajamentele europene ale României: "Să îţi respecţi cuvântul dat nu e slugărnicie!"

Preşedintele Traian Băsescu se declară îngrijorat de situaţia geopolitică instabilă din jurul României, dar este convins că această perioadă va fi depăşită dacă sunt respectate angajamentele stipulate în Tratatul de aderare la UE.

"Vreau să ştiţi că a ţine la respectarea partenerilor noştri europeni nu este o slugărnicie, pentru un motiv simplu. Ei ne fac observaţii în momentul în care noi nu ne ţinem cuvântul, iar cuvântul nostru se află în Tratatul de aderare. Am văzut această abordare necinstită "noi nu o să stăm în genunchi". Fraţilor, nimeni nu ne cere nimic mai mult decât lucrurile pe care ne-am angajat să le facem", a afirmat Băsescu. Preşedintele a nominalizat o parte dintre ţările din regiune care arată că în zona noastră pacea este fragilă. "Uitaţi-vă la Ucraina, care este în situaţia de a avea o mare dezbatere pentru a decide între UE şi Uniunea Euro-Asiatică, Republica Moldova, fraţii noştri, românii din stânga Prutului, sunt în situaţia de a avea parte din teritoriu ieşit de sub controlul Chişinăului, mă refer la Transnistria. şi mai uitaţi-vă că aici în sud e Bosnia-Herţegovina, unde sunt adevărate tulburări", a afirmat Băsescu.

Apropiere de R. Moldova Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că a avut ideea creării unei fundaţii ce mai apoi să genereze un partid cu un alt fel de politică, cea a statului, şi care să poată prelua guvernarea în 2016, recunoscând astfel paternitatea sa în proiectul Mişcarea Populară. "Vreau să vă spun un lucru pe care poate nu l-aţi ştiut. Eu am avut ideea creări unei fundaţii care pe urmă să genereze un partid încercând o alt fel de politică, politica statului, continuarea politicii de modernizare a statului român fiind obiectivul major al acestei fundaţii şi, de ce nu, apropierea cât mai puternică de Republica Moldova", a afirmat Băsescu, la dezbaterea "Statul de drept - între modelul european şi realitatea din România", organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, duminică, la Cluj Napoca. "Uitaţi-vă la Ucraina, care este în situaţia de a avea o mare dezbatere pentru a decide între UE şi Uniunea Euro-Asiatică, Republica Moldova, fraţii noştri, românii din stânga Prutului, sunt în situaţia de a avea parte din teritoriu ieşit de sub controlul Chişinăului, mă refer la Transnistria. şi mai uitaţi-vă că aici în sud e Bosnia-Herţegovina, unde sunt adevărate tulburări" Traian Băsescu, preşedintele României

Ne puteți urmări și pe Google News