VEȘTI TERIBILE pentru Dragnea. CINE ESTE PROCURORA care se ocupă de dosarul lui? Informații explozive, de rău augur

VEȘTI TERIBILE pentru Dragnea. CINE ESTE PROCURORA care se ocupă de dosarul lui? Informații explozive, de rău augur

Șefului PSD Liviu Dragnea i s-a adus la cunoștință, luni, că este urmărit penal într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, al treilea pe numele acestuia. Cea care i-a comunicat decizia este procuroarea Alexandra Lăncrănjan, originară din Teleorman. Ea este poreclită "Veveriţa". Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat ultima vizită de la DNA, fiind convins că acest nou dosar pe numele său nu se bazează pe probe ci este doar o încercare de destabilizare a partidului pe care îl conduce.

Reamintim că liderului PSD i s-a adus la cunoștință că are 5 capete de acuzare: două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de grup infracțional organizat. Prejudiciu: 21 de milioane de euro.

DRAGNEA RESPINGE ACUZAŢIILE DNA: „Eu zic să avem răbdare să discutăm pe probe” ÎNŢEPĂTURĂ şi pentru Guvernul Tudose

Alexandra Lăncrănjan a declarat pentru avocatura.com că personajul său favorit este Corrado Cattani, un inspector de poliție ce și-a dedicat viața luptei împotriva mafiei.

„În mod rezonabil, nu cred că cineva va considera că există o lume utopică, în care nu există niciun corupt și nu va fi anchetat niciun caz de corupție. România face demersuri energice în lupta anticorupție. Cred că instituțiile care au atribuții în acest domeniu sunt din ce în ce mai vizibile și mai eficiente. Nu mai putem să vorbim de un fenomen macro de corupție. Nu știu exact cum s-ar dori eradicarea totală a corupției, pentru că acest lucru nu este posibil din motive criminologice”, a declarat procuroarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

REACŢIA DNA despre DOSARUL LUI DRAGNEA. Care sunt acuzaţiile din rechizitoriu?

„Lupta anticorupție nu va înceta din simplul motiv că ea este parte a politicii penale a acestei țări și că este unul dintre fundamentele statului de drept și ale democrației. Și instituțiile din cadrul ministerului public, care se ocupă de acest domeniu de activitate, sunt din ce în ce mai puternice și mai stabile. Evident că există o variantă mult mai bună în care toată lumea din această țară s-ar pune de acord că este bine să luptăm împotriva oricărei forme de corupție prin toate mecanismele - și mecanismul preventiv este cel mai eficient, cred eu. Educația cetățeanului de a nu fi parte la un act de corupție este parte foarte importantă pentru reușita luptei anticorupție. Dar nu cred că vreun factor de altă natură decât din mediul judiciar poate să influențeze un pilon atât de important al Justiției penale”, a mai explicat  Alexandra Lăncrănjan.

Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/stire/11585/alexandra-lancranjan-procurorul-indragostit-de-caracatita.html#ixzz4yKN0ajbQ

Dar gradul de corupție s-a redus constant prin mecanisme atât în materie penală, cât și prin mecanisme alternative de verificări administrative, de sancționare măcar publică a incompatibilităților. Încetarea luptei anticorupție ar putea să ducă societatea înapoi cu foarte mulți ani, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla vreodată. Ca procuror, mi se pare că lupta anticorupție e din ce în ce mai vehementă și este un fundament al Justiției la care nimeni nu va renunța în viitorul apropiat. 

Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/stire/11585/alexandra-lancranjan-procurorul-indragostit-de-caracatita.html#ixzz4yKLsRTej