DISPARIŢIE MISTERIOASĂ a unor martori cu identitate protejată. Dosarul vizează unul dintre cele mai periculoase clanuri interlope din România

DISPARIŢIE MISTERIOASĂ a unor martori cu identitate protejată. Dosarul vizează unul dintre cele mai periculoase clanuri interlope din România

Martorii cu identitate protejată dintr-un dosar important din Iaşi, în care este cercetat clanul Corduneanu, nu mai sunt de găsit. Aceştia nu s-au mai prezentat la termenele de judecată, de câteva luni.

De frică să nu fie ucişi de unii dintre cei mai cunoscuţi interlopi din oraş, martorii au acceptat să dea declaraţii, cu condiţia să le fie protejată identitatea. De altfel, acesta este unul dintre puţinele dosare aflate pe rolul instanţelor ieşene în care au fost folosiţi martori cu identitate protejată, scrie bzi.ro. La ultimele termene de judecată, magistraţii au decis să îi citeze, însă aceştia au dispărut din peisaj.

Aceştia ar fi trebuit audiati prin intermediul sistemelor speciale de comunicaţii audio-video, cu vocea şi imaginea distorsionată. Având în vedere că unii dintre ei au trăit în apropierea acuzaţilor, au putut să ofere informaţii clare despre activitatea infracţională a reţelei. În lipsa acestor martori, magistraţii au fost nevoiţi să acorde încă un termen de judecată, pe data de 8 mai 2014.

Procesul în cauză este unul delicat, care vizează activitatea infracţională a unora dintre locotenenţii clanului Corduneanu. Dosarul în care sunt acuzaţi fraţii Corduneanu se află pe rolul instanţei de judecată de la Maramureş. Acuzaţiile aduse în acest dosar sunt: spălare de bani, înşelăciune, evaziune fiscală şi complicitate la înşelăciune, mai relatează bzi.ro. Concret, membrii reţelei vânau imobile, în special apartamente, intrau în posesia lor şi le vindeau mai departe, pe baza unor documente false. Erau identificaţi oameni săraci, alcoolici, care aveau apartamente în proprietate sau urmau să obţină moşteniri imobiliare.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Au realizat venituri ilegale prin falsificarea de acte referitoare la decesul unor persoane, falsificarea unor acte necesare dezbaterii succesiunii. Prin înlăturarea de la moştenire a unor moştenitori legali, au reuşit să vândă bunuri imobile, iar banii obţinuti le-au revenit în mare parte", au precizat procurorii.