DETALII TRAUMATIZANTE despre starea arşilor de la Spitalul Militar. Un rănit credea că este încă în Colectiv

DETALII TRAUMATIZANTE despre starea arşilor de la Spitalul Militar. Un rănit credea că este încă în Colectiv

Potrivit managerului Florentina Ioniță, starea generală a arşilor internaţi la Spitalul Militar este una bună, dar se recomandă cât mai puţine vizite, pentru a limita pericolul infecţiilor.

Florentina Ioniță a declarat joi dimineaţa că pacientul detubat marți, a fost intubat după ce în momentul când a devenit conștient a crezut că se afla în clubul Colectiv și a devenit agitat.

“Rugămintea este să fie cât mai puţine vizite la răniţi, pentru că încercăm să-i protejam pentru a evita supra infecţia şi vrem să menţinem acest lucru. Pacientul care a devenit critic între timp este o fată tânără, care suferise anterior o pneumonie. Ea era deja sub tratament antibiotic şi arsurile de gradul 4 au complicat situaţia. Sperăm totuşi ca ea să fie următoarea pacientă care să fie grefată. Ea încă mai are ţesut de arsură pe piele”, a spus Florentina Ioniță.

“În fiecare zi, de două ori pe zi, medicii verifică starea ochilor celor răniţi. Avem probleme, va trebui să facem psihoterapie cu ei şi cu rudele lor. Ei şi-au protejat faţa cu mâinile şi este posibil să rămână cu sechele mari la urechi. Peste un an sau doi se pot reface urechile. Ne pregătim să-i pregătim sufleteşte pentru perioada în care vor avea o formă a urechilor mutilată un an, doi. Mai sunt pacienţi care vor avea auzul afectat”, a mai declarat managerul Spitalului Militar.

În urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv din Capitală au murit până în prezent 32 de persoane, iar alte 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, 50 dintre acestea fiind în stare critică sau gravă.

Situaţia creată în jurul legalităţii funcţionării clubului Colectiv este destul de simplă şi arată cine şi în ce măsură poartă vina pentru cele întâmplate. Secretarul de stat, Raed Arafat, care în zilele negre ce au urmat după incendiul din strada Tăbăcari, a declarat în mai multe intervenţii publice faptul că pompierii nu ştiau de existenţa clubului Colectiv, când a fost întrebat cum a fost posibil să funcţioneze clubul groazei timp de doi ani fără niciun aviz PSI.

Cu toate acestea, la 28 noiembrie 2014, un incendiu a izbucnit într-o încăpere din clădirea fostei fabrici Pionierul, unde se afla şi celebrul club Colectiv. În legătură cu acest eveniment, prim-adjunctul şefului ISU pe ţară, colonelul Daniel Marian Dragne, a declarat în exclusivitate pentru EVZ că s-a făcut o inspecţie pe platforma Pionierul în luna septembrie 2014, dar rapoartele oficiale au consemnat că nu exista acolo niciun "agent economic".  De fapt, acest “niciun agent economic”, clubul Colectiv în speţă, funcţiona şi organiza concerte încă din luna septembrie 2013, când a şi avut loc deschiderea oficială.

Noaptea îngerilor. Scena politică a dat în clocot după noaptea de foc de la București | Demisiile

Noaptea îngerilor. Ce spun chimiștii și medicii despre focul din Clubul „Colectiv”. „Gazele inhalate sunt extrem de corozive și, din păcate, letale” | A cincea zi de doliu

Noaptea îngerilor. Mărturia duhovnicului care a rostit primele rugăciuni la căpătâiul morților de la „Colectiv”. Părintele Vasile: „Pompierii plângeau lângă trupurile arse” | A cincea zi de doliu. EXCLUSIV PREMIUM

Noaptea îngerilor. Nici o decizie la Cotroceni: Iohannis mai așteaptă | Demisiile

Noaptea îngerilor. Mărturii în fața procurorilor. Tinerii arși din „Colectiv”, confundați de martori cu niște strigoi |  A cincea zi de doliu

Ne puteți urmări și pe Google News