Editura Evenimentul si Capital

Deschiderea Bookfest 2014. Personalitățile invitate la târgul de carte

14-05/bookfest-2014-danuta-walesa-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 1910 Vizualizari

Mâine, la orele 12.00, are loc deschiderea oficială a Salonului Internațional de Carte Bookfest, la complexul Romexpo din București ediția a IX-a (care va dura până în ziua de 1 iunie).

Vor participa la eveniment și vor lua cuvântul: Grigore Arsene (președinte AER, co-președinte FER), Kelemen Hunor (ministrul Culturii), Bogdan Zdrojewski (ministrul polonez al Culturii și Patrimoniului Național), E.S. Marek Szczygieł (ambasador al Poloniei în România), Leszek Biały (director adjunct al Institutului Polonez din București), Mihail Penescu (președinte UER, co-președinte FER), Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României.

Un loc special în programul Bookfest îl vor ocupa copiii, nu numai pe 1 iunie, ci pe toată perioada evenimentului, aceștia având un spațiu special amenajat, unde vor putea participa la ateliere, lecturi și evenimente concepute și pregătite pentru ei.

Personalitățile invitate la târgul de carte

Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest va fi Polonia. Sub sloganul „Quo vadis Polonia? Spre următorul Nobel”, Institutul Polonez a pregătit pentru Bookfest 2014 o serie de evenimente menite să promoveze literatura polonă și să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar și clasici polonezi.

Standul Poloniei la Bookfest, unul dintre cele mai moderne și interesant concepute din istoria târgului, va fi deschis oficial de către Ministrul polonez al Culturii și Patrimoniul Național, Bogdan Zdrojewski care, cu această ocazie, va face prima sa vizită în România de la începerea mandatului său, acum 7 ani.

Printre invitații la Bookfest 2014 se numără Danuta Wałesa, soția fostului lider legendar al Solidarității și președinte al Poloniei Lech Wałesa, autoarea volumului autobiografic Visuri și taine, bestseller al anului 2011 în Polonia. Doamna Wałesa descrie în carte momentele semnificative și emoțiile trăite alături de un om care a scris istorie în Europa secolului 20.

Literatura non-fiction și, mai precis reportajul literar, este o adevărată specialitate poloneză, cunoscută încă din anii ,60 și consacrată de creația lui Ryszard Kapuscinski. Tânăra scriitoare Małgorzata Rejmer, autoarea reportajului București. Praf și sânge, pentru care a primit deja o serie de premii importante în Polonia, va promova la Bookfest ediția română a acestei cărți.

De asemenea, pe parcursul Bookfest vor avea loc, într-o sală multimedia, proiecții de filme documentare despre câțiva dintre laureații polonezi ai premiului Nobel pentru literatură. Institutul Polonez pregătește în preajma Bookfestului și o serie de evenimente conexe, precum proiecția unei serii de filme – ecranizări ale unor romane poloneze („Literatura în cinema”, în colaborare cu Club Control), o serie de spectacole-lectură („Literatura pe scenă”, în colaborare cu UNATC) și un joc urban („Literatura pe stradă”). Tot în perioada Bookfest, Grădina Verona va găzdui o expoziție de ilustrații pentru copii, intitulată „Faună, floră și pirați” („Literatura în ilustrație”, în colaborare cu Librăria Cărturești).

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate