Editura Evenimentul si Capital

SE VA VORBI MAGHIARA în unele instituţii publice din România? DECIZIE CONTROVERSATĂ de ultimă oră. Breaking news!

Plenul Camerei Deputaților
Autor: | | 16 Comentarii | 4078 Vizualizari

Deputații din Comisiile juridice, administraţie publică şi pentru drepturile omului au respins, astăzi, cu majoritate de voturi, proiectul de lege privind modificarea şi completare Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, iniţiat de UDMR.

Odorheiu Secuiesc, FAZA ATACURILOR DURE. Preşedintele UDMR Covasna a vorbit de Ku Klux Klan. Este vizată o INSTITUŢIE DIN ROMÂNIA

UDMR? Cine ar fi crezut? O SUMĂ FABULOASĂ are legătură cu formaţiunea. NICI PSD nu a putut ţine pasul

UPDATE: Plenul Camerei Deputaţilor a respins, astăzi, proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, iniţiat de UDMR. Au votat în favoarea proiectului numai deputaţii UDMR - 21. Proiectul a fost respins de 256 de deputaţi, iar patru s-au abţinut.

Potrivit proiectului, în unităţile administrativ teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 10% din numărul total al locuitorilor, care şi-au declarat apartenenţa etnică sau în care există un număr semnificativ de cetăţeni aparţinând minorităţilor naţionale, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean, precum şi pefecturile, serviciile publice de interes local sau judeţean precum şi prefecturile, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ teritoriale au obligaţia să asigure în raporturile cu aceştia, folosirea limbii materne, în conformitate cu procedurile Constituţiei, ale prezentei legi şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte.

Deputatul UDMR, Marton Arpad, a prezentat şi o serie de amendamente care, potrivit UDMR, doresc să clarifice prevederi care, „sunt clar ratificate în Cartă şi în Constituţie”. „Dar am constatat în teritoriu că, în diferite unităţi administrativ teritoriale, se interpretează în fel şi chip, pentru ce situaţii este obligatorie folosirea limbii materne, inscripţionarea în acele limbi minoritare, care sunt elemente care pot fi inscripţionate şi care nu pot fi inscripţionate, ajungând chiar şi până la decizii ale unor curţi de a invalida şi pedepsi pentru a se folosi o limbă a unei minorităţi naţionale, aşa cum prevede ea în Carta ratificată în România. Ca atare, pentru a clarifica aceste elemente, am încercat să scriem exhaustiv toate acele situaţii care izvorăsc din Carta şi Constituţia României”, a susţinut deputatul UDMR. 

Vicepreședinte PSD, REACȚIE DURĂ față de CONCESIILE făcute de Dragnea UDMR: „Deja e mult PREA MULT! N-am să votez NICIODATĂ...”

O altă vizită la un restaurant din Covasna, Sfântul Gheorghe. SURPRIZĂ TOTALĂ!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate