Editura Evenimentul si Capital

DOCUMENT EXPLOZIV. Definirea FAMILIEI i-ar putea ÎNCĂIERA din nou pe PROGRESIȘTI. Ce a ÎNDRĂZNIT să facă un deputat USR - EXCLUSIV EvZ

Autor: | | 9 Comentarii | 5204 Vizualizari

„Familie... soțul și soția care...” Extrasul nu e din vreun proiect de lege al „naziștilor”, „habotnicilor” sau „pupătorilor de moaște”, cum îi numesc așa-zișii progresiști pe cei din Coaliția pentru Familie, ci, dimpotrivă, este redactat și asumat de un reprezentant de frunte al taberei care abia și-a privit șeful plecând când au hotărât să nu susțină modificarea Constituției.

Recentul scandal din Uniunea Salvați România, terminat deocamdată prin plecarea lui Nicușor Dan din partid, a avut ca scânteie definirea în Constituție a căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Evident, a fost doar o scânteie, tensiunile acumulate fiind de mai multe feluri. Totuși, cuvinte ca „familie” și „căsătorie” sunt în mai toate partidele prilej de dispută. USR nu face notă discordantă, dar aici se va impune o ”decizie a tăcerii” privind subiectele care ating sensibilități. Până când?

Iulian Bulai, căsătorit, tatăl unui copil

Deși are numai 29 de ani, Iulian Bulai are un cv impresionant, cu școli în țară și în afară, toate urmate, așa cum recunoaște chiar el, cu mari eforturi pentru a se întreține singur. Mai toate au legătură cu educația creștină, iar el își începe propria descriere cu: ”Numele meu este Iulian Bulai. Am 29 ani, sunt căsătorit şi am un copil. Sunt de profesie artist cu specializare în diplomaţie culturală şi relaţii internaționale.”

De anul trecut este deputat USR de Nemț. În timpul scandalului ”OUG 13 #rezist” a fost foarte activ, participând la mai mullte proteste, chiar și în Parlament. El este unul dintre cei care au purtat afișe cu ”Rușine!” în timpul unei conferințe de presă a fostului ministru al Justiției, Florin Iordache.

Dar când Legea Parteneriatului Civil (recunoașterea căsătoriei civile și pentru persoanele de același sex) a ajuns la Camera Deputaților, Iulian Bulai s-a abținut la votul din Comisia pentru egalitate de șanse, unde Bulai este vicepreședinte. Legea a primit aviz negativ, dar merge în plen.

Din aceste câteva exemple rezultă că Bulai este conservator, într-un partid care se declară profund progresist.

FOTO: Deputatul Iulian Bulai la un protest față de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache

Legea adopțiilor

Acum câteva zile, Iulian Bulai a pus pe blogul său, în dezbatere, proiectul ”Legea Adopției”. Deputatul spune că va trimite proiectul colegilor săi, pentru a obține susținere și, pe 15 iunie, va organiza și o masă rotundă în care va prezenta proiectul.

Deputatul a făcut un anunț scurt pe Facebook și presa a preluat din el doar că se va scurta termenul de adopție, de la declararea copilului ca potențial adoptat la înscrierea definitivă la instanța de judecată.

Dar mai sunt câteva elemente care merită discutate, dar nimeni nu a citit proiectul. Astfel, la articolul al doilea, care definește termenii folosiți în Lege, se spune care sunt persoanele care pot adopta copii. Nu se face specificația dacă e vorba doar de adopțiile naționale sau și de cele internaționale, nu se spune ce se va întâmpla dacă se va modifica vreun articol din Codul Civil, cum ar fi cel aflat în dispută chiar acum, la Curtea Constituțională.

Până la acest articol, mai trebuie spus că Legea are câteva principii, unul dintre ele fiind inedit: ” principiul continuităţii în educarea copilului, ţinându-se seama de originea sa etnică, religioasă, culturală şi lingvistică”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X