Declarațiile lui Victor Ponta privind Lukoil Ploiești sunt analizate de CSM

Declarațiile lui Victor Ponta privind Lukoil Ploiești sunt analizate de CSM

Plenul CSM urmează a lua o hotărâre cu privire la necesitatea sesizării Inspecţiei Judiciare asupra unei eventuale atingeri adusă independenţei justiției.

Pe 7 octombrie, premierul Victor Ponta i-a atenţionat pe procurorii care anchetează dosarul de evaziune fiscală de la Lukoil. Şeful Executivului le-a cerut procurorilor să aibă grijă de angajaţii grupului petrolier, deşi spune el, nu vrea să influenţeze activitatea anchetatorilor. „Îmi exprim speranța ca, fără a interfera în activitatea suverană și independentă a procurorului, să avem grijă, că e vorba de 3.500 de oameni și e vorba despre niște interese de funcționare a altor companii extrem de importante și sper doar în înțelepciunea și responsabilitatea celor care anchetează de a găsi soluția legală. Să indisponibilizezi conducte, bănuiesc că cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele în Rusia sau nu știu unde, și nici rafinăria nu o mutau mâine din România”, a spus Victor Ponta.

Reacție imediată

Declaraţiile lui Victor Ponta vin după ce procurorii au pus sechestru pe petrolul și carburanții pe care Lukoil îi are depozitați în portul Constanța, în valoare de aproape un sfert de miliard de euro. Între timp, compania a început si procedurile de închidere a rafinăriei pe care o deţine la Ploieşti. Imediat după declarația lui Ponta, sechestrul pe conturile bancare şi rezervele de produse comerciale ale companiei Petrotel-Lukoil, dispuse ca măsuri asiguratorii zilele trecute, au fost ridicate, a anunţat marţi compania, precizând că rafinăria începe procedurile de pregătire pentru pornirea normală a instalaţiilor tehnologice. Rămâne sechestrul pe clădiri, în timp ce șeful Lukoil a fost plasat sub control judiciar.

Ne puteți urmări și pe Google News