Editura Evenimentul si Capital

De ce vor ajunge Pavel Abraham şi Dan Voiculescu cei mai mari duşmani ai clanului Bercea

14-04/malin-botverde-465x390
Autor: | | 250 Comentarii | 91978 Vizualizari

Scandalul Bercea Mondial – Mircea Băsescu rămâne foarte ciudat din pricina faptului că nici acum nu am putut vedea înregistrarea video completă a discuţiei din care a mediatizat bucăţi generalul Pavel Abraham. Înregistrarea completă ne spunea dacă banii recunoscuţi erau daţi cu împrumut sau erau plata pentru trafic de influenţă.

EDITORIALUL EVZ. Traian Băsescu a vorbit ca un șef de stat, nu ca un frate. De ce este abia la început telenovela Bercea Acum avocat al clanului Bercea Mondialu, fostul şef al Poliţiei Române va ajunge cel mai mare duşman al interlopilor după ce aceştia vor constata ca au avut numai de pierdut de pe urma modului în care Pavel Abraham i-a folosit ca muniţie pentru propaganda lui Dan Voiculescu. Felix va ajunge şi el duşmanul de moarte al clanului interlop.   Se fac foarte multe speculaţii şi scenarii legate de acest caz, dar există câteva informaţii certe care pot contura un deznodământ aproape sigur. Este recunoscut de clanul Bercea, dar şi de Mircea Băsescu faptul că acesta a încasat 250.000 de euro, dar nu e cert scopul pentru care s-au dat aceşti bani.  Apărarea lui Mircea Băsescu spune că era vorba de un împrumut, în timp ce clanul Bercea susţine că a dat 600.000 de euro pentru trafic de influenţă. Mircea Băsescu spune că 350.000 de euro au rămas la asociatul său, Marian Căpăţână. Asadar există o certitudine cu privire la suma de 600.000 de euro, din care clanul Bercea a recunsocut public că a primit 315.000 de euro. Celebra Izaura a declarat ”reporterului” Dan Diaconescu, în direct, pe RTV, că Mircea Băsescu i-a returnat 205.000 de euro şi Marian Căpăţănă 110.000, motiv pentru care mai pretinde 280.000 de euro. Nu ştim dacă banii sunt un împrumut sau plata traficului de influenţă, pentru că nu a fost nici acum prezentată înregistrarea video completă, needitată/tăiată/prelucrată a discuţiei din biroul lui Mircea Băsescu.

Nu ştim care este ordinea corectă a bucăţilor servite de generalul Abraham lui Dan Voiculescu drept muniţie pentru linşajul pus la cale de Felix în acest caz. Avem însă certitudinea că Justiţia a decis arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă. Astfel, cei 600.000 de euro în discuţie devin cert proprietatea statului, pentru că legea prevede confiscarea lor. Dacă Justiţia va decide în formă definitivă că s-a comis un trafic de influenţă, aşa cum au livrat publicului acest subiect generalul Abraham şi Dan Voiculescu, deznodământul pentru clanul Bercea este cel mai rău cu putinţă: vor pierde cei 600.000 de euro şi vor încasa pedeapsa maximă pentru şantaj.

 

Două elemente cheie, pe care Abraham nu le-a explicat clanului Bercea, vor determina acest deznodământ cert. Legea spune că banii folosiţi în comiterea infracţiunii de trafic de influenţă sunt restituiţi celui care plăteşte, numai dacă acesta anunţă autorităţile înainte să plătească banii. Există chiar şi sentinţe ale instanţelor în acest sens.   Un exemplu este Decizia Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie numărul 2083, din 25 martie 2005.In cazul infracţiunii de trafic de influenţă prevazută, suma de bani pretinsa de inculpat nu este supusă confiscării, dacă a fost folosită pentru prinderea în flagrant delict a inculpatului si, ulterior, restituită denunţătorului, fapta fiind denunţată organului de urmărire penală inainte de sesizarea acestuia cu privire la savarşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, se arată în Decizie. Aşadar, cei 600.000 de euro sunt de drept ai statului şi se vor recupera de la cei implicaţi în comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Dacă Mircea Băsescu este găsit vinovat, statul va lua 310.000 de euro de la clanul Bercea şi 290.000 de euro de la Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână. Dacă aceştia nu au banii, li se vor scoate bunurile la vânzare. E inevitabil. Generalul Pavel Abraham a lăsat să scape, la RTV, o declaraţie care duce la concluzia că viitorul duşman de moarte al clanului Bercea nu a explicat aceste lucruri clienţilor săi. Nu putea să o facă pentru că astfel aceştia nu erau de acord să se lase folosiţi în campania de denigrare a lui Dan Voiculescu împotriva preşdintelui şi mai ales împotriva şefului DNA şi preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  

 

Aflat în direct la RTV, cu piranda Izaura lângă el, Pavel Abraham a lăsat să-i scape public modul în care a fraierit clanul Bercea să se lase folosit în campania de denigrare de la Felix TV. Abraham a spus că cei 600.000 de euro se vor returna clanului interlop, pentru că familia Barcea a depus denunţ pentru trafic de influenţă. E greu de crezut că Pavel Abraham e atât de incompetent şi prost ca avocat ca să nu ştie bine că denunţul depus după comiterea faptei şi plata banilor nu poate determina returnarea sumei.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate