De ce nu trebuie aruncate la cojile de la banane şi ceapă

De ce nu trebuie aruncate la cojile de la banane şi ceapă

De la cojile de banane la sâmburii de pepene galben, o mare parte din alimente, „absolut consumabile” este aruncată la gunoi.

Maestrul bucătar Aldo Zili a propus în cotidianul Daily Mail câteva reţete pe bază de „deşeuri” pline de nutrienţi.

Astfel, cojile de banane sunt bogate în serotonină - hormonul fericirii, şi luteină, care ajută la protejarea ochilor de cataractă. Pentru a putea fi consumate, ele trebuie ţinute câteva zile în apă. Apa se schimbă zilnic, până când rămâne curată. Apoi cojile se fierb şi se face un piure care poate fi folosit la o prăjitură cu brânză.

Seminţele de pepene galben pot fi puse în salată, ca element crocant. Bine spălate, se prăjesc câteva minute în ulei, se sărează şi se adaugă la salată. Cojile de ceapă au importante virtuţi antioxidante, aşa încât, în loc să fie aruncate, pot fi puse în supe sau tocăniţe, care vor căpăta astfel un plus de savoare. Trebuie însă scoase înainte ca mâncarea să fie pusă în farfurie.

Ne puteți urmări și pe Google News