Dan Tăpălagă: CNA încearcă să-i compromită tocmai pe cei care greşesc mai puţin, să pună semnul egal între "propagandiştii lui Băsescu" şi "propagandiştii lui Voiculescu"

Dan Tăpălagă: CNA încearcă să-i compromită tocmai pe cei care greşesc mai puţin, să pună semnul egal între "propagandiştii lui Băsescu" şi "propagandiştii lui Voiculescu"

Decizia prin care CNA a sancţionat cu 50.000 postul Antena 3 pentru că a batjocorit în fel şi chip mai mulţi jurnalişti, dar cu 70.000 postul B1 TV, pentru că Robert Turcescu a vorbit despre lovituri de stat, fără a personaliza discuţia, este catalogată de jurnalistul Dan Tăpălagă drept "o măgărie".

În comentariul lui de pe Hotnews, Dan Tăpălagă taxează ceea ce şi Reporter Virtual a constatat ieri, după ce membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au sanţionat B 1 TV cu 70.000 de lei pentru două emisiuni ale lui Robert Turcescu: dubla măsură prin care CNA împarte sancţiuni şi aplică legislaţia audiovizuală.

Potrivit lui Dan Tăpălagă, "prin aceste decizii revoltătoare, CNA lasă impresia că a reglat nişte conturi politice, nu a aplicat legea. Altceva a urmărit CNA. Cum să pună semnul egal între "propagandiştii lui Băsescu" şi "propagandiştii lui Voiculescu". Cum să arate că şi unii şi alţii sunt la fel, că între mizeriile unora şi derapajele altora nu-i de fapt nici o diferenţa. Chiar mai rău, că derapajele basiştilor sunt chiar mai urâte decât mizeriile uselistilor".

"Nu, jurnaliştii de la B1, cu toate derapajele şi partizanatele lor evidente, nu pot fi puşi pe picior de egalitate cu Antena 3, ba socotiţi chiar mai răi. Nu încape comparaţia. Când Turcescu, Orcan, Pora sau alţii de acolo critică puterea se menţin în limitele libertăţii de exprimare şi, de acord, li se pot reproşa destule. Când Gâdea, Ciuvică sau Badea pun mâna pe ciomag împotriva "basiştilor", curg procese în baza noului cod civil şi le pierd. A ajunge să-i taxezi pe primii mai drastic decât pe ultimii este pur şi simplu o măgărie", subliniază Dan Tăpălagă. Citeşte mai mult aici.

Ne puteți urmări și pe Google News