Editura Evenimentul si Capital

Dan Andronic este preocupat de situaţia podului de la Grădiştea, dar şi de cea a giurgiuvenilor asistaţi social

Dan Andronic este preocupat de situatia podului de la Gradistea, dar si de cea a giurgiuvenilor asistati social
Autor: | | 0 Comentarii | 311 Vizualizari

Dan Andronic este preocupat de situaţia podului de la Grădiştea, dar şi de cea a giurgiuvenilor asistaţi social

Invitat la B1 TV, Dan Andronic s-a referit joi la câteva dintre problemele majore pe care le are judeţul Giurgiu, în care va candida pe listele PMP pentru un loc de deputat. De asemenea, Dan Andronic s-a referit şi decorarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a primit recent titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară, conferit de regele Suediei.

“Sunt adeptul ajutorului în condiţiile în care într-adevăr se întâmplă ceva, nu doar pentru că un om este sărac. Există, am un exemplu, un cetăţean care are o livadă de meri şi are 500 de asistaţi social. Le dă un million pe zi, mâncare şi băutură. Şi ajutorul pe care îl dă statul trebuie gândit astfel încât să-l ajute pe om, nu să-l transforme în dependent.

Povestea podului de la Grădiştea, care nu a fost reparat nici până în ziua de azi şi care este singura legătură cu Bucureştiul… Mai bine îl reparăm şi îi ajutăm pe oameni să ajungă la locul de muncă, decât să dăm bani unor oameni care nu vor să muncească.”

Zeci de mii de asistaţi social în Giurgiu

Problema asistaţilor social din judeţul Giurgiu nu este nouă în această zonă a ţării. Conform giurgiuveanul.ro, zeci de mii de giurgiuveni aşteaptă lunar banii de la stat, fără să fie interesaţi să-şi găsească un loc de muncă, situaţia care persistă de mai mulţi ani. Totuşi, această realitate s-ar putea schimba odată cu modificarea Legii asistenţei sociale. Astfel, conform  ministrului Muncii, legea se va concentra asupra resurselor de servicii şi nu pe beneficii.

„Aş vrea să ridicăm agenda referitoare la importanţa asistenţei sociale şi a serviciilor de asistenţă socială la nivel naţional. Cred că avem cu toţii o gândire comună şi sper că serviciile sociale sunt viitorul sistemului de protecţie, nu beneficiile”, a declarat Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi persoanelor Vârstnice, în cadrul primei Comisii de Dialog Social. Efectul acestor a observaţii s-a simţit ulterior în Senat, unde s-a votat reorganizarea ajutoarelor sociale. În continuare, regulile referitoare la acordarea venitului minim garantat, a alocaţiei pentru susţinerea familiei şi a ajutorului pentru încălzirea locuinţei ar putea fi schimbate de la 1 aprilie 2018, conform unui proiect de act normativ.

Situaţia podului de la Grădiştea

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate