Cum se FÂSÂIE un dosar DNA! L-au trimis în judecată pentru infracțiuni care mai de care mai grave dar a fost ACHITAT

Cum se FÂSÂIE un dosar DNA! L-au trimis în judecată pentru infracțiuni care mai de care mai grave dar a fost ACHITAT

Curtea de Apel Cluj a anulat o sentință pronunțată de Tribunalul Bistrița, într-un dosar de corupție made DNA și a dispus o achitare PARȚIALĂ.

La început, dosarul lui Emil Nistor, din Bistrița era prezentat cu mare tam tam. Procurorii DNA l-au cercetat pe Nistor pentru mai multe infracțiuni din Codul Penal: iniţiere a unui grup infracţional organizat; instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată; complicitate la înşelăciune în formă continuată; două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Pe scurt, bărbatul a fost acuzat că în perioada iunie 2005-februarie 2008, inculpatul Nistor Emil, prin intermediul a 89 de persoane interpuse, majoritatea angajaţi la cele 5 (cinci) societăți comerciale administrate în drept şi/sau în fapt de către acesta, a obţinut, pe baza unor documente ce atestau venituri salariale nereale, un număr de 98 credite de la două bănci comerciale, profitând de relaţiile pe care le-a construit în timp și datorită raporturilor pe care societăţile comerciale administrate de acesta le-au avut cu unităţile bancare.

Judecătoarea din atenția DNA și-a făcut datoria

În prima fază, dosarul a fost judecat de Tribunalul Bistrița, de judecătoarea Daniella Berbecariu, a cărui nume apare într-un alt dosar de corupție, unde procurorii DNA Cluj suspectează faptul că magistratul ar fi primit mită suma de 100.000 de lei, de la părinții unor tineri judecați pentru omor. Mai multe date puteți citi AICI.

Revenind, după un proces lung, judecătoarea Berbecariu a ajuns la concluzia, în octombrie 2017, că trebuie să îl condamne pe Emil Nistor la pedeapsa de șapte ani cu executare.

Curtea de Apel Cluj - pedeapsa redusă la jumătate

La Curtea de Apel Cluj, dosarul a fost preluat de celebrul avocat Anatol Pânzaru, din Cluj Napoca. Acesta a demontat acuzația DNA, adusă celor în cauză, de constituire de grup infracțional organizat, care dădea greutate dosarului, prin cuantumul mare al pedepsei aplicate, de la trei la 15 ani.

”Nu rezultă de niciunde faptul că ar fi fost cele minim trei persoane care ar fi constituit un grup infracțional organizat la care ulterior să adere și alte persoane. Chiar în actul de acuzare, procurorii DNA au reținut faptul că Nistor Emil ar fi constituit acest grup infracțional organizat. Ori așa stând lucrurile nu avem o grupare de trei sau mai multe persoane care să fi acționat coordonat, după reguli precise stabilite cu scopul de a comite infracțiuni”, a spus Anatol Pânzaru.

Decizia Curții de Apel Cluj a fost de achitare a lui Emil Nistor pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat. Nistor va merge la închisoare pentru trei ani de zilei, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, dintr-un dosar mai vechi.

Ne puteți urmări și pe Google News