COVID-19 închide Bisericile, dar nu se atinge de cluburile de striptease

COVID-19 închide Bisericile, dar nu se atinge de cluburile de striptease

„Ateismul” COVID nu este o caracteristică românească, nu doar în România bisericile sunt printre cele mai oropsite instituții.

Pe 6 noiembrie 2020, Curtea Superioară din San Diego a emis un ordin în care interzice guvenatorului Californiei și districtului San Diego să aplice restricțiile COVID clubului de striptease Pacers Showgirls.

Explicându-și ordinul, instanța californiană a apreciat că activitatea clubului de adulți reprezintă un „discurs protejat de Constituție”, scrie LifeSiteNews.

Tribunalul conchide că „prejudiciul cauzat (clubului de striptease), dacă cererea sa ar fi refuzată, este mai mare decât prejudiciul cauzat (guvernului) dacă cererea este acceptată”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, instanțele din California au refuzat să interzică aplicarea acelorași restricții COVID locașurilor de cult. În consecință, în numeroase districte – inclusiv în San Diego – bisericile sunt închise, în timp ce cluburile de striptease rămân deschise.

Cu alte cuvinte, tribunalele californiene au consideră cluburile de striptease mai importante și, prin urmare, mai demne de protecție constituțională decât bisericile.

Paul Jonna, avocatul special al Societății Thomas More, a comentat:

„Aceasta este o parodie constituțională, care trebuie imediat rectificată. După cum pe bună dreptate observa un judecător californian, nu poți trata o biserică asemenea unui salon de coafură, deoarece bisericile au dreptul la o mai mare protecție constituțională. Și cu siguranță nu poți trata o biserică ca pe un club de striptease.”

Și avocatul a încheiat cu o concluzie amară:

„În California, bisericile sunt tratate mai rău decât cluburile de striptease. Dreptul constituțional de a-l venera pe Dumnezeu este infinit mai important decât orice drept la divertisment.”

Societatea Thomas More, o firmă de avocați conservatoare, care se ocupă de cauze precum libertățile religioase sau dreptul la viață, este implicată în prezent în numeroase dosare în instanțele californiene, în beneficiul unor preoți, pastori și biserici, care se plâng de încălcarea drepturilor fundamentale.

Paul Jonna declară:

„Nu vom avea liniște până când nu vom revendica plenar dreptul constituțional fundamental de a-l venera pe Dumnezeu fără ingerințe din partea guvernului.”