Editura Evenimentul si Capital

COMBATEREA CORUPȚIEI, pe agenda miniștrilor de Interne și de Justiție din cele 12 state SEECP

14-05/seecpc3-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 366 Vizualizari

Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Justiţiei au organizat la Bucureşti, la sediul Parlamentului, Reuniunea miniştrilor de justiţie şi afaceri interne din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). Oficiali din 12 state au discutat despre combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de persoane, conlucrarea poliţienească regională, combaterea corupţiei, intensificarea cooperării judiciare regionale.

Reuniunea a fost deschisă de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

 Vicepremierul  a transmis un mesaj de solidaritate din partea Guvernului României pentru victimele inundaţiilor cu care se confruntă statele din regiune: „Suntem alături de dumneavoastră şi vom acţiona împreună, cu toată energia de care dispunem, aşa cum am făcut-o şi în alte momente dificile. Împreună vom reuşi să depăşim şi această grea încercare prin care treceţi”.

Gabriel Oprea a reamintit importanţa mecanismelor de negociere pentru consolidarea relaţiilor de bună vecinătate, a stabilităţii, securităţii şi cooperării în Europa de sud-est. Oficialul român a subliniat că aspectele ce ţin de garantarea statului de drept şi a siguranţei propriilor cetăţeni trebuie să rămână în continuare o prioritate regională.

„Considerăm esențială introducerea abordării macro-regionale în cadrul priorităților și politicilor naționale. Este important ca procesul de extindere să constituie, în continuare, o prioritate pentru UE, în noua configurare instituțională și în contextul geopolitic delicat creat de situația din Ucraina. Evoluțiile din imediata vecinătate a UE arată, mai mult ca oricând, necesitatea consolidării politicii UE la nivel regional, valorificând importanța incontestabilă a SEECP, ca pilon de susţinere a voinţei comune a statelor pe care le reprezentăm, de a dezvolta în acest format multilateral proiecte de cooperare cu influenţă asupra securităţii şi stabilităţii în regiune”, a subliniat viceprim-ministrul Gabriel Oprea.

Declarație comună

Cu prilejul reuniunii de la București a fost adoptată Declaraţia comună a miniştrilor de justiţie şi afaceri interne din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), document programatic care urmăreşte să statueze principiile şi măsurile concrete de acţiune în vederea consolidării cooperării regionale pe segmentul de combatere a corupţiei şi a criminalităţii organizate, managementului migraţiei şi recuperării bunurilor.

În marja discuţiilor, s-au dezbătut teme de actualitate privind cooperarea regională în ceea ce priveşte combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de persoane, conlucrarea poliţienească regională, combaterea corupţiei, intensificarea cooperării judiciare regionale.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate