Sărbătoarea Crăciunului parcă nu este la fel de frumoasă dacă nu se aud colindele româneşti, chiar dacă miroase a brad împodobit şi a cozonaci. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.
După gala extraordinară „CELE TREI DIVE” din 12 decembrie şi concertul de colinde al Corului SONG din 13 decembrie, alte două concerte dedicate Crăciunului vor întregi afişul evenimentelor de sărbători la Sala Radio, oferind două perspective complet diferite asupra colindelor şi datinilor de Crăciun.
Pe 15 decembrie, de la ora 19.00, Corul Academic Radio vă poartă în atmosfera magică a sărbătorilor printr-un frumos concert de colinde tradiţionale româneşti, alături de piese extrem de cunoscute şi îndrăgite din repertoriul altor popoare. Sub bagheta dirijorului Dan Mihai Goia, cu participarea pianistei Carmen Săndulescu şi a Simonei Săndulescu la orgă, veţi asculta O ce veste minunată, Astăzi s-a Născut Hristos, Iată vin colindători, La poartă la Ţarigrad, Gazde mari nu mai dormiţi etc., dar şi cântece de Crăciun internaţionale, ca Jingle bells, Silent night, Deck the halls sau We wish you a Merry Christmas.
Concertul tradiţional „ÎNCEPEM A COLINDA...”, ce aduce pe scena Sălii Radio oameni din lumea satului românesc, din 20 decembrie, de la ora 17.00, încheie seria de evenimente speciale din preama sărbătorii Crăciunului.
De 24 de ani consecutiv, la Sala Radio se reunesc ansambluri de datini şi obiceiuri din Gorj, Maramureş, Mureş, Sibiu, Suceava, Teleorman, Mehedinţi, Bistriţa Năsăud, Timiş, Dolj care vor aduce în faţa publicului bucureştean sfintele colinde, datinile şi obiceiurile de Crăciun şi An Nou, aşa cum ele se păstrează în vatra satului. Invitatul special ale serii este Cristian Pomohaci.
Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de colindători - copii, tineri şi bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnaţi, ţuică) - dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio datinile păstrate în satele noastre din moşi-strămoşi.