Editura Evenimentul si Capital

Cine otrăveşte aerul din nordul Capitalei? De unde vine mirosul insuportabil de la marginea Sectorului 1? Reprezentanţii gropilor de gunoi susţin că vina nu le aparţine

Gropi de gunoi
Autor: | | 0 Comentarii | 275 Vizualizari

În urma numeroaselor reclamații primite de la cetățeni, Primăria Sectorului 1 a declanșat în luna octombrie 2016 campania “Aer curat, Bun de respirat”, acțiune civică ce are ca scop rezolvarea problemelor de mediu create de poluatorii din nordul Bucureștiului, printre care se găsesc și S.C. IRIDEX Group Import Export S.R.L. și S.C. Stericycle România S.R.L.

Incineratorul Stericycle nu este sursa mirosurilor din zona Chiajna – Rudeni și funcţionează respectând toate reglementările de mediu, transmit reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

Compania precizează că nu gestionează gropi de gunoi, precum se afirmă în campania „Vrem aer curat” și nici nu operează cu deșeuri menajere. Aceasta deține singurul incinerator de deșeuri periculoase din București, care nu poate emite  hidrogen sulfurat sau amoniac, substanțele care produc mirosurile reclamate de către populație. De asemenea, compania susține că lipsa informațiilor asupra incinerării poate discredita inclusiv planurile edilitare de construire în zonă a unui incinerator care să valorifice energetic deșeurile menajere. În plus, Stericycle sublinează faptul că circularea în spatiul public a unor informații eronate cu privire la specificul activității sale creează confuzie, defăimează și afectează fără temei imaginea sa.

Stericyle nu controlează „una dintre gropile de gunoi care otrăvesc aerul din nordul capitalei”

Stericycle România activează în domeniul neutralizării deșeurilor periculoase. Compania nu deține și nu operează vreo groapă de gunoi. Activitatea sa presupune eliminarea deșeurilor periculoase (medicale, industriale, veterinare, farmaceutice) prin tehnologia incinerării și a sterilizării, în funcție de indicațiile și obligațiile prevăzute de lege pentru fiecare tip de deșeu.

Incineratorul nu este cauza mirosurilor reclamate de cetățeni

„Aşa cum a probat autorităților în multiple ocazii, Stericycle nu poate fi sursa mirosurilor – incinerarea este un proces de ardere/oxidare care nu emite în nicio situație  hidrogen sulfurat și amoniac.  Pe lângă această situație de fapt, autoritățile abilitate au constatat în nenumărate rânduri, prin verificări pe amplasament, faptul că incineratorul nu este sursa disconfortului resimțit de către populația din împrejurimi. În plus, începând din 24 octombrie, activitatea incineratorului a fost sistată total, dar cetățenii au continuat să reclame persistența mirosului, iar acest lucru este ușor de verificat cu autoritățile“, se arată în comunicat.

Arderea modernă protejează populația și mediul

Incinerarea este singura soluție tehnologică permisă la nivelul Uniunii Europene pentru eliminarea deșeurilor periculoase. Incinerarea este acceptată și obligatorie pentru că realizează neutralizarea acestora în siguranță, atât pentru populație, cât și pentru mediu. Avansul tehnologic actual permite ca echipamentele să rețină emisiile rezultate în urma incinerării până la niveluri de două ori mai mici decât cele stabilite prin lege. Echipamentele exploatate de către Stericycle sunt realizate în baza celor mai noi tehnologii în materie de incinerare la nivel mondial, cu respectarea nivelelor BAT (Best Available Techniques) și BREF (BAT Reference Documents – standardul celei mai bune tehnologii existente în acest moment la nivel european și în S.U.A., care asigură controlul integrat al poluării în aer, apă și sol).

500.000 de lei - investiţie anuală în mentenanţă

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate