Editura Evenimentul si Capital

SURPRIZE de Ziua Poliţiei Române. Vor fi medaliaţi CEI MAI BUNI câini polițiști şi PREMIAŢI cei mai talentaţi copii. SPECTACOL în aer liber organizat de IGPR

Câinele polițist Sav
Autor: | | 1 Comentarii | 2865 Vizualizari

La 194 de ani de existență, Poliția Română a pregătit un program aparte. Sâmbătă, în parcul Titan (IOR), din Sectorul 3 al Capitalei, cei care vor primi onorurile nu vor fi doar polițiștii, ci și cei mai buni câini din dotarea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). O altă inițiativă inedită: elevi din mai multe școli vor primi premii pentru cea mai bună pictură cu o secție de poliție. În acest context, oamenii legii au pregătit un program la care sunt invitați toți locuitorii Bucureștiului.

Pe 25 martie, Poliția Română a împlinit 194 de ani. Evenimentul este marcat printr-un adevărat spectacol în aer liber organizat, sâmbîtă, de diferite structuri ale IGPR. Un moment inedit va fi premierea celor mai buni câini polițiști care au înregistrat fapte deosebite pe parcursul anului trecut. Oficiali din Poliția Română au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că au fost selectați cinci „polițiști” patrupezi.

Câinele polițist Gufu, de la Inspectoratul Poliției Județene (IPJ) Arad este cel care a reușit să dea de urma unei fetițe dispărute, în vârstă de cinci ani, în luna aprilie a anului trecut

Câinele polițist Gufu

Câinele polițist Non, de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) a dat de urma a 2.000 de pastille ecstasy, reușind să pună umărul la anihilarea unei rețele de traficanți de droguri, în luna iulie a anului trecut.

Câinele polițist Sav, de la IPJ Iași este cel care a descoperit femeie de 74 ani, dispărută în noaptea de 22/23 octombire 2015, de la domiciliul din comuna Sireţel, judeţul Iaşi, la 20 de kilometri distanță, într-o pădure, de la limita cu judeţul Botoşani.

Câinele polițist Sav

Câinele polițist Odek, de la IPJ Neamț este „arma supremă” a oamenilor legii și spaima contrabandiștilor de țigări. Anul trecut, ciobănescul Belgian a descoperit peste 170.000 de țigarete.

Câinelle polițist Odek

Câinele polițist Mef, din cadrul IPJ Timiș a dat de urma unor tâlhari, în martie 2015, după ce a mers doi kilometri pe urmele lăsate de aceștia de la locul faptei și până acasă.

Pe lângă premierea necuvântătoarelor, Poliția Română a selectat cele mai frumoase tablouri realizate de elevi de la diferite școli din București care au pictat secțiile de poliție din Capitală, în cadrul campaniei „Olimpiada Siguranței”, realizată în fiecare an, de Ziua Poliției Române. Cei prezenți nu vor duce lipsă de spectacol. Luptătorii SIAS vor ateriza dintr-un elicopter în lacul IOR de unde vor fi preluați de ambaracațiuni, într-un exercițiu „live”. De asemenea, nu vor lipsi tehnica de luptă și mașinile din dotarea IGPR ce vor putea fi admirate în cadrul unui adevărat spectacol în aer liber.

Ziua Poliției Române

Răsfoind filele istoriei Poliţiei Române, aflăm că, alegerea datei de 25 martie este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. Legislativ, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002. În anul 1822, domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, şeful poliţiei din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcţionarea acestei instituţii. Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului, înaintea Arhanghelului Gabriel, care îi aducea vestea cea bună (Buna Vestire). În anul 1831, prin Regulamentele Organice, Agia a devenit Poliţie şi s-a creat Poliţia din Capitală, atribuţiile fiind apropiate de cele actuale (ordinea, paza oraşului în timpul nopţii şi păstrarea liniştii, supravegherea tuturor persoanelor care intrau în oraş). Într-o formă sau alta, sub diferite denumiri, simţindu-se nevoia statornicirii unor norme şi reguli de ordine şi siguranţă, de funcţionare în linişte şi pace, Poliţia, ca instituţie, a însoţit statul în toate orânduirile cunoscute de istorie.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate