Cehia trebuia să primească o COTĂ de 1600 de IMIGRANȚI. A luat 12 și NU MAI VREA

Cehia trebuia să primească o COTĂ de 1600 de IMIGRANȚI. A luat 12 și NU MAI VREA

Potrivit planului de redistribuire conceput de Bruxelles, Cehia ar fi trebuit să primească 1600 de imigranți. Guvernul de la Praga nici nu vrea s-audă.

Cehia nu este dispusă să accepte mai mult de 12 (doisprezece) imigranți, pe care de altfel i-a și primit, în cadrul programului de cote conceput de Comisia Europeană, chiar cu riscul de a fi supusă unor sancțiuni, a declarat ministrul de Interne de la Praga, Milan Chovanec.

„Controlul de securitate în curs al refugiaților care au rămas a arătat că nu mai putem accepta nici o persoană în plus”, a declarat Chovanec, citat de Visegrad Post.

Verificarea securității în legătură cu refugiații a fost îngreunată de un număr de dificultăți și poate uneori dura luni de zile, deoarece refugiații încearcă să părăsească taberele din Grecia și Italia, a afirmat ministrul de Interne ceh.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chovanec a adăugat că „guvernul ceh este cel care trebuie să decidă dacă stoparea primirii de refugiați trebuie implementată chiar cu riscul sancțiunilor. Eu personal sunt favorabil acestei stopări. Nu putem lăsa să intre aici persoane, fără a fi controlate.”

În luna martie, Chovanec a respins propunerea formulată de Austria de a-i pedepsi pe membrii UE care au refuzat să primească refugiați, prin tăieri de subvenții, calificând propunerea drept generatoare de dezbinare.

Două treimi dintre cehi consideră că există tensiuni mari între populația autohtonă și străini, un nivel identic cu cel de acum un an, potrivit unui nou sondaj al agenției Stem.

În 2013, cei care apreciau că există tensiuni erau de numai 50%.

Nivelul actual reflectă preocupările legate de criza imigranților și de atacurile teroriste, subliniază Stem.

Poziția guvernului Cehiei a fost enunțată într-un moment-cheie, când autoritățile din Ungaria și Polonia sunt vizate de criticile UE pentru politicile lor actuale, mai ales legate de imigranți, iar procesul Ungariei și Slovaciei împotriva cotelor de imigranți trebuie să înceapă pe 10 mai la Curtea Europeană de Justiție.