Editura Evenimentul si Capital

CEDO: Filmarea unei persoane în spațiul public, chiar și fără permisiunea ei, este LEGITIMĂ

14-05/cedo-1378397822-465x390
Autor: | | 7 Comentarii | 5039 Vizualizari

Filmarea în spaţiul public a unei persoane fără permisiunea acesteia, pentru a obţine o probă pentru instanţă, nu este ilegitimă, a tranşat, azi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), nedându-i dreptate unui spaniol indignat că a fost filmat pentru a contracara o tentativă de a înşelătorie în domeniul asigurărilor.

Reclamantul a fost filmat de un detectiv particular angajat de o societate de asigurări, cu care se afla în litigiu.

El a susţinut că această asigurare indemniza o nevroză post-traumatică provocată de un accident, care l-ar fi dus la fobie faţă de conducerea oricărui vehicul. Cu toate acestea, în filmul prezentat în faţa instanţei, pretinsul cetăţean afectat de fobie conducea o motocicletă.

Urmare a acestor imagini, justiţia nu i-a dat dreptate.

Nemulţumit că a fost filmat în necunoştintă de cauză, reclamantul a introdus în zadar o acţiune civilă pentru daune de la compania de asigurări, acuzând încălcarea dreptului său la intimitate şi imagine, scrie Agerpres.

Judecătorii europeni au menţionat ca filmul în litigiu a fost făcut pe o arteră publică şi nu a fost destinat publicităţii, ci pentru a contribui în mod legitim la dezbaterea judiciară.

În consecinţă, CEDO a decis că, în acest caz, ''ingerinţa în dreptul la viaţă privată a reclamantului nu a fost disproporţionată” şi, în consecinţă, i-a respins cauza.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate