Ce trebuie sa stiti despre montajul sistemelor de pardoseli flotante?

Ce trebuie sa stiti despre montajul sistemelor de pardoseli flotante?

In era moderna, este foarte greu sa ne imaginam o casa confortabila si calduroasa in timpul sezonului rece fara pardoselile din lemn sau confectionate din materialele auxiliare care imita lemnul.

Tehnologiile actuale de montaj permit crearea suprafetelor circulabile care permit mascarea clablurilor si a elementelor care formeaza aglomerari inestetice  prin sisteme de pardoseli flotante instalate de profesionisti.

 

5 lucruri utile despre pardoselile flotante pe care care este bine sa le cunoasteti

Ne puteți urmări și pe Google News

 

  1. Numele de pardoseala flotanta provine de la modalitatea de instalare

In cazul in care nu sunteti la curent cu tipologia pardoselilor interioare dintre care ati putea selecta categoria optima pentru spatiul pe care il amenajati, este foarte posibil sa considerati pardoselile flotante o investitie prea costisitoare pentru bugetul alocat renovarii sau inlocuirii parchetului.

 

Pardoselile flotante nu implica utilizarea unor placi de parchet diferite de cele clasice, ci difera din punct de vedere al tehnologiei de aplicare.

  1. Instalare facila indiferent de suprafata suport

Aceste sisteme de pardoseala pot fi aplicate peste orice material si strat suport: placaj, beton, placi ceramice, intr-o maniera optima din punct de vedere functional si estetic, intr-un timp foarte scurt.

 

Pardoselile flotante pot fi aplicate inclusiv pe suprafetele care nu sunt nivelate complet. In functie de gradul de denivelare, expertii Milucon vor decide daca se impune aplicarea unei sape inainte de inceperea lucrarilor de aplicare pardoseala.

 

  1. Calitatea materialelor utilizate

 

Materialele componente acestor pardoseli sunt realizate la cele mai inalte standarde pentru a sustine suprafata circulabila alcatuita din placile de parchet.

 

Sistemele de pardoseala flotanta sunt realizate prin aplicarea si imbinarea placilor ceramice peste suportul metalic construit cu ajutorul unor picioruse din otel.

 

  1. Sunt adecvate pentru diferite spatii

Gratie avantajului de a putea masca toate elementele si cablurile aparaturii utilizate, aceste pardoseli sunt potrivite pentru diferite aplicatii si cladiri.

 

Fie ca vizati crearea unei locuinte minimaliste, in care cablurile nu ar functiona cu principiile acestui stil decorativ sau intentionati maximizarea spatiului circulabil si protejarea cablurilor provenite de la toate echipamentele de lucru pentru desfasurarea activitatii birotice, pardoselile flotante reprezinta o solutie avantajoasa.

 

  1. Metodele de montaj sunt moderne si garanteaza siguranta utilizarii

Poate ca montarea acestor pardoseli speciale nu este dificila si nu se desfasoara pe parcusului mai multe saptamani, insa nu este un proiect pe care sa il realizati de unul singur.

 

Chiar daca sunt eliminate elementele de montaj pardoseli clasice - cuiele, diferitele materiale si adezivi de imbinare a placilor, exista reguli stricte de aplicare, care pot fi realizate doar de profesionisti.

 

Crearea suportului metalic este realizat in urma efectuarii masuratorilor suprafetelor, iar montarea corecta a placilor de parchet necesita abilitati speciale. (P)