Editura Evenimentul si Capital

Ce spune un lider al UDMR despre „mesajele provocatoare” ”Salvăm Clujul de București” şi ”Salvăm Oradea de București”

Atilla Korodi
Autor: | | 16 Comentarii | 982 Vizualizari

Ce spune un lider al UDMR despre „mesajele provocatoare” ”Salvăm Clujul de București” şi ”Salvăm Oradea de București”

Deputatul UDMR, Attila Korodi, a participat luni seara la emisiunea ”Sinteza zilei”, de la Antena 3, pentru a explica părerea pe care o are despre mesajele de pe afişele electorale în care s-au transmis mesajele ”Salvăm Clujul de București” şi ”Salvăm Oradea de București”.

 

Mihai Gâdea: Bună seara doamnelor și domnilor, bine v-am regăsit la „Sinteza Zilei”. Este o ediție așteptată nu doar de cei care trăiesc în Ardeal, ci de toți cei care locuiesc în România și care au văzut astăzi afișele UDMR: „Salvăm Clujul de București”, „Salvăm Oradea de București” și putem lua multe alte localități din Ardeal care în aceste zile au fost împânzite de afișe de felul acesta. Va fi o ediție interesantă pentru că, nu-i așa, se reiau anumite temeri și anumite teme cu privire la modul în care România ar putea să fie împărțită. În urmă cu câteva săptămâni fostul prim-ministru Adrian Năstase vorbea despre faptul că România ar putea să fie spartă în trei. Și în aceste zile un lider al unui ONG vine cu detalii în această speță spunând că se dorește o republică independentă care să fie Transilvania și România federalizată. Există o serie întreagă de lideri extremiști despre care s-a demonstrat că au fost sponsorizați de Moscova și care au venit cu un discurs xenofob în România. Aici nu mă refer la liderii UDMR și cred că dialogul cu cei de la UDMR este necesar, este util și răspunsurile domniilor lor într-un astfel de moment sunt absolut necesare. Voi difuza imaginile acestei zile, din punctul meu de vedere, cu aceste afișe, cu această retorică și cred că răspunsul dumneavoastră, de asemenea, trebuie să fie unul pe măsură. Priviți vă rog, înainte a vă prezenta invitații, aceste imagini, modul în care UDMR-ul s-a gândit să-și facă campanie, pentru că nu e vorba aici doar de campanie cred. E vorba de o anumită înțelegere a lucrurilor. Imaginile zilei, textele care au împânzit Ardealul. În studioul nostru în această seară se află domnul Attila Korodi. Domnia sa este lider al UDMR. Bună seara, bine ați venit.

       Attila Korodi: Bună seara. Și sper să avem un dialog care să fie foarte corect. Adică să nu reușim să amestecăm varza cu ceapa, pentru că e foarte important. Vorbesc de extremiști și vorbesc de..

       Mihai Gâdea: Sper că nu aveți prejudecăți.

       Attila Korodi: Nu, nu, nu, ci vorbesc de extremiști și vorbesc de programul politic care poate să fie explicat, discutat, dezbătut.

       Mihai Gâdea: De asemenea, în studioul nostru în această seară se află jurnalistul Dan Tănase. Bună seara.

       Dan Tănase: Bună seara, mulțumesc pentru invitație.

       Mihai Gâdea: Le mulțumesc pentru prezență, de asemenea, domnului Eugen Orlando Teodorovici, senator PSD. Bună seara.

       Orlando Teodorovici: Bună seara, bine v-am găsit.

       Mihai Gâdea: Domnul Mihai Voicu:, vicepreședinte PNL. Bună seara.

       Mihai Voicu: Bună seara.

       Mihai Gâdea: Alice Drăghici, avocat, sărut-mâna.

       Alice Drăghici: Bună seara.

       Mihai Gâdea: Dana Grecu, jurnalist, bună seara.

       Dana Grecu: Bună seara.

       Mihai Gâdea: Mugur Ciuvică, președintele Gruăului de Investigații Politice. Bună seara.

       Mugur Ciuvică: Bună seara.

       Mihai Gâdea: Eu fac o distincție foarte clară între UDMR și alte forțe politice cum ar fi JOBBIK. Vă aduceți aminte că în 2014 liderul JOBBIK a fost declarat, e adevărat, doar pentru o singură perioadă, persona non grata, indezirabil pe teritoriul României. Dar nu ne aducem, probabil, toți aminte că am avut în Transilvania un steag românesc incendiat. Poate ne aducem aminte mai puțin că anul trecut, de 1 decembrie, a fost cineva care a încercat să facă o bombă artizanală, să aibă o acțiune teroristă. Apropo, probabil că sunteți curioși ce s-a mai întâmplat cu acest lucru. Era un simpatizant al unei grupări apropiate de JOBBIK. Și o să aflați în seara asta o serie întreagă de lucruri pe care nu cred că vi le-a prezentat nimeni până acum pentru că subiectul acesta a fost reaprins astăzi în momentul în care au apărut aceste panouri, care sunt pur și simplu provocatoare. Domnule Korodi Attila, „Salvați Oradea de București”, „Salvați Clujul de București”? Cât de provocatoare sunt afișele dumneavoastră pentru cineva cum sunteți dumneavoastră, care vorbiți și înțelegeți limba română impecabil?

       Attila Korodi: Sunt panouri provocatoare. Și sunt provocatoare pentru că...

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate