Editura Evenimentul si Capital

Ce a făcut Elena Udrea în ziua de 6 octombrie 2011, după ce se spune că a luat geanta cu 900.000 de euro

Procurorii DNA susţin că Elena Udrea a primit 900.000 de euro de la Adrian Gărdean, printr-un interpus
Autor: | | 140 Comentarii | 20235 Vizualizari

Denunțătorul Adrian Gărdean a spus procurorilor DNA că, în data de 6 octombrie 2011, i-a dat Elenei Udrea, printr-un interpus, o geantă cu 900.000 de euro. A dus șpaga la Ministerul Dezvoltării. Acum, spun surse apropiate anchetei, DNA așteaptă de la SPP o notă despre ce a făcut Elena Udrea în ziua de 6 octombrie 2011. Dacă nu a fost la minister, e o problemă. Dacă a fost, procurorii trebuie să mai sape după o probă care să demonstreze că ministrul Dezvoltării a luat banii de la interpusul Gheorghe Nastasia, zic avocații lui Udrea.

Ar trebui să existe în arhive un registru de la poarta ministerului, în care să apară numele lui Gărdean și data la care a vizitat Ministerul Dezvoltării. Dacă acest registru nu mai e, o confruntare cu Nastasia s-ar impune. De asemenea, Gărdean ar trebui să prezinte un document bancar sau de altă natură, care se demonstreze că în acele zile a avut cei 900.000 de euro. O asemenea sumă nu se ține sub saltea!

Iată cum este consemnat în referatul procurorilor episodul înmânării șpăgii:

"La data de 06.10.2011, inculpatul Gărdean Adrian şi (.....) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră.

Gărdean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Cei doi au intrat singuri într-o sală de şedinţe aflată în vecinătatea biroului, iar Gărdean Adrian i-a înmânat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicând totodată care este conţinutul acesteia. (...) Ulterior, Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei".

Ce o fi făcut Udrea cu geanta neagră, plină cu bani?

Procurorii sunt obligați să caute probe clare care să demonstreze că Udrea a plecat în acea zi cu geanta cu bani din minister. În dosarul ”Jaful secolului”, când Petru Nica a furat banii fimei din mașina de transport pe care o conducea, polițiștii au căutat prin tot Bucureștiul ca să identifice magazinul de unde Nica și complici săi cumpăraseră gențile în care au transportat banii furați. Numai așa puteau dovedi că cei trei sunt hoții și jaful fusese o înscenare. Avocații Elenei Udrea vor pedala, cu siguranță, pe această pistă a probatoriului.

Ce a făcut Elena Udrea în perioada imediat următoare luării șpăgii de aproape un milion de euro, la care face referire denunțătorul Gheorghe Nastasia? Conform blogului ei și paginii de Facebook, a doua zi după invocarea primirii genții cu bani, adică pe 7 octombrie 2011, Elena Udrea organizează o conferință de presă la minister, ca să-l prezinte pe tânărul pilot de Formula 2, Mihai Marinescu, care promovase sigla României. Sâmbătă, 8 octombrie 2011, Udrea pleacă în Coreea, la Gyeongju. Nu sunt indicii că ar fi trecut cu sutele de mii de euro prin aeroport sau că și-a deschis un cont în Coreea. A mers acolo, pe perioada 8-14 octombrie 2011, la Adunarea Organizației Mondiale a Turismului (154 țări participante), unde România a obținut postul de prim-vicepreședinte în Consiliul Executiv al OMT.

Dar ce a făcut cu banii, cu cei 900.000 de euro? Pobabil că vom avea un răspuns abia în timpul procesului, dacă procurorii nu vor descoperi nimic nou.

Loading...
Pagina 1 din 1



Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate