Turism în stil românesc: şi cu buza spartă şi cu banii luaţi

Turism în stil românesc: şi cu buza spartă şi cu banii luaţi

O ştire pur şi simplu siderantă şi două informaţii interesante oferite de prieteni cu prilejul Crăciunului şi Revelionului spun totul despre viitorul turismului românesc.

Dacă reporterii TV care au relatat incidentul nu au greşit, Pensiunea Ingrid de la Rânca este locul unde serviciile turistice se prestează cu pumnul, palma şi piciorul. Aplicate direct în gură turiştilor care îndrăznesc să comenteze gusturile muzicale şi ceafa groasă a patronului.

  • România, așa cum nu o vezi la TV: Misterul telecabinei de aur de pe acoperișul României

Pentru cei care nu au reuşit să prindă cea mai revoltătoare ştire a Revelionului, am să descriu faptele pe scurt așa cum le-au relatat toate televiziunile de știri. Turiştii care au petrecut Revelionul la Pensiunea Ingrid de la Rânca povestesc că s-au trezit oaspeţi fără voie la petrecerea personală a patronului. Cu stilul tipic al grobianului îmbogăţit peste noapte, şeful de la pensiune a comandat în neştire dedicaţii pe manele suburbane. Evident, fără să-i pese de eventualele preferinţe muzicale mai spălate ale turiştilor care cumpăraseră cazare şi masă de Revelion la pensiunea lui.

  • Citiţi mai mult: Victor Ponta, un bufon la curtea Regelui

Vorba unei doamne intervievate de reporterii TV: ”Şi-a făcut petrecere personală de Revelion pe banii turiştilor”. Aşa înţelege să procedeze operatorul de turism manelist, cu ceafă lată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe bună dreptate, clienţii au atras atenţia că, totuşi, e Revelionul lor. Manelistul a tăbărât pe ei cu pumnii şi picioarele. Cum să vină nenorociţii de clienţi în pensiunea lui să-i comande muzica? Incidentul se va finaliza la Poliţie, pentru că turiştii agresaţi au depus plângeri. Autorităţile judiciare ”fac cercetări” cu agresorii în libertate, după o procedură păcătoasă ce tratează mult prea lejer maimuţele agresive din jurul nostru.  

Mentalitatea care l-a făcut pe şeful pensiunii din Rânca să se comporte ca un animal are multe în comun cu mentalităţile altor patroni din turismul românesc. Adunaţi la un loc, ei sunt groparii şi frânarii dezvoltării acestei zone din care România ar putea câştiga foarte mult. Desigur, atât de proşti şi agresivi sunt mai puţini, dar foarte mulţi au un alt păcat aproape la fel de grav, cu rădăcini în acelaşi tip de mentalitate vulgară şi incultă care l-a transformat în maimuţă pe şeful de pensiune din Rânca: lăcomia.

Lacomi să facă bani mulţi cât mai repede, prea mulţi patroni de hoteluri şi pensiuni prestează exclusiv servicii de jumulire a clienţilor cu tarife total nejustificate pentru România. Nu-i iau la pumni, dar aproape îi tâlhăresc cu preţuri care nu pot avea vreo justificare pentru un proprietar de afacere care vrea să construiască temeinic şi pe termen lung.

Citind despre ştirea cu şeful maimuțoi al Pensiunii Ingrid din Rânca şi privind turiştii cu capul spart mi-au venit în minte vorbele unui bun prieten avocat, care a ales să-şi petreacă Revelionul în Spania, pe o insulă: ”Ştii ce e culmea? Că aveam nişte oferte pe Valea Prahovei care erau la preţ aproape dublu”. Cu riscul să fiu catalogat ca lipsit de patriotism şi dragoste de ţară, nu mă feresc să spun că a făcut foarte bine prietenul meu. Şi statisticile din acest an arată că sunt zeci de mii de români care, chiar dacă au bani, au decis să nu-şi mai bată joc de ei plătind sume exagerate unor parveniţi care practică turism de jecmăneală. Anul acesta foarte multe pensiuni din Valea Prahovei au rămas neînchiriate. La cât mai multe, până când se curăţă acest domeniu de bişniţari şi hoţomani.

Mai e ceva ce trebuie să înţeleagă toţi întreprinzătorii care muncesc greu şi onest pentru a dezvolta afaceri în turism, cu respect pentru clienţi şi cu gândul la servicii de calitate. Ei trebuie să aibă, în primul rând, o reacţie organizată şi fermă împotriva bişniţarilor şi maimuţelor care le populează zonele. Un maimuţoi ca şeful de la Pensiunea Ingrid afectează afacerile tuturor celor care se ocupă cu turismul în Rânca. Puţini vor reţine numele exact al pensiunii, în timp ce foarte mulţi vor reţine că nu e bine să mergi la Rânca pentru că pleci de acolo şi bătut şi cu banii luaţi. Citiţi mai mult:

  • ROMÂNIA, aşa cum nu o vezi la TV. O japcă de un miliard de euro a Guvernului Ponta
  • România, aşa cum nu o vezi la TV: aria dezbinării şi studenţii basarabeni de la metrou
  • Cum ne fură mafioţii mână în mână cu politicienii
  • Milițienii care te rup în bătaie și judecătorul șmecher
  • Lacrimi de crocodil pentru infractori, vărsate din mentalitate de delincvent
  • Statuia lui Mazăre și sarea de baie de la magazinul de etnobotanice
  • Un şantier nu vine niciodată singur
  • România, aşa cum nu o vezi niciodată la TV: Balamucul prin care treci fără să-ţi dai seama
  • România, așa cum nu o vezi niciodată la televizor: cele două țări de la colțul străzii
  • România, așa cum nu o vezi la televizor: cum se fură la spălătorie și de ce e hoția sport național
Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai! Citește alte editoriale ale jurnalistului Mălin Bot și urmărește dezbaterile cu cititorii din secțiunea de comentarii a articolelor:

  • Caracatița care înhață România
  • Republica Bananieră România
  • Paradoxul Felix: securiștii prosperă, victimele sunt condamnate

Comentează acest editorial mai jos, în dezbaterea purtată chiar cu autorul!