Care sunt cele mai solicitante meserii în opinia românilor. CÂȚI au boli din cauza jobului

Care sunt cele mai solicitante meserii în opinia românilor. CÂȚI au boli din cauza jobului

Medic, pilot, pompier și profesor sunt în topul celor mai solicitante meserii, arată un studiu prezentat astăzi și realizat în octombrie 2014, la nivel național, pe un eșantion reprezentativ de 3381 de respondenți din mediul urban.

În top urmează și meseriile de: - Profesionist din domeniul IT/programator - Șofer profesionist - Avocat/procuror/judecător - Profesionist din domeniul financiar/contabil/auditor 75% dintre români se declară stresați și suprasolicitați la locul de muncă, în timp ce 8 din 10 acuză boli și manifestări cauzate de aceste stări.

De la somn afectat la migrene Studiul mai relevă un rezultat îngrijorător: aproape 80% dintre persoanele suprasolicitate la locul de muncă prezintă simptome ale afecțiunilor cauzate de stres și suprasolicitare, majoritatea acuzând oboseală excesivă și îndelungată (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%). În acest context, specialiștii atrag atenția asupra implicațiilor pe care suprasolicitarea și stilul de viață modern le pot avea asupra sănătății. Una dintre cele mai grave consecințe este Sindromul de Oboseală Cronică. Afecțiunea este caracterizată prin oboseală intensă, dificultăți de concentrare, tulburări de memorie, dureri musculare, articulare și gastrointestinale, insomnie, migrene, depresie, alergii, tulburări hormonale, cadriovasculare, deficite imunitare, manifestări care persistă mai multe luni.

Afectați de Sindromul de Oboseală Cronică Declanșarea Sindromului de Oboseală Cronică este favorizată de depășirea capacității înnăscute de adaptare la factorii de stres, dar și de nivelul scăzut și dezechilibrat al nutrienților din organism.   “Suprasolicitarea și stresul (oxidativ, imunitar, fizic, psihic și metabolic) nu pot fi combătute doar prin odihnă. Nerezolvate, acestea pot duce în timp la declanșarea altor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, cancerul, depresiile sau afecțiunile cardiovasculare. Menținerea funcționării optime a organismului necesită o abordare complexă, care include și folosirea suplimentelor alimentare naturale inovatoare. Acestea îmbunătățesc nivelul nutrienților vitali pentru organism (vitamine, minerale, antioxidanți, aminoacizi, enzime digestive, acizi grași Omega 3/6/9 etc.). În zilele noastre, când alimentația este tot mai săracă în nutrienți, utilizarea suplimentelor alimentare, sub îndrumarea unui specialist, trebuie să devină un obicei. Deficitul de nutrienți, asociat Sindromului de Oboseală Cronică, poate fi combătut prin administrarea unui produs cu structură de “Mega-Nutrient”, care să conțină 133 de ingrediente din surse naturale ce stimulează forța vitală a organismului pentru restabilirea echilibrului și sănătății”, declară doctor Ana Costea, Director Centrul de Medicină Integrativă Secom.

 

Ne puteți urmări și pe Google News