CÂND va adopta Parlamentul BUGETUL de stat pe 2017

CÂND va adopta Parlamentul BUGETUL de stat pe 2017

Birourile permanente reunite ale Senatului și Camera Deputaţilor au aprobat, în ședința de miercuri dimineață, programul de dezbatere şi adoptare a proiectului legii bugetului de stat şi a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an.

Conform documentului adoptat, grupurile parlamentare din Senat și Cameră au termen, de miercuri până vineri la ora 9.00 să depună amendamente la cele două acte normative. De la ora 11.00, vineri sunt programate şedinţe comune ale comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la Comisiile de buget, finanţe şi bănci reunite. 

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, este aşteptat să participe vineri, de la ora 14.00, la şedinţa comună a Comisiilor de buget, în care vor avea loc dezbaterea generală şi o primă analiză a amendamentelor depuse la legea bugetului. 

De sâmbătă, ora 10.00, până duminică, la ora 20.00, în Comisiile reunite pentru buget, sunt programate dezbateri cu ordonatorii principali de credite, urmând ca la finalul acestora Comisiile să întocmească rapoartele pentru cele două acte normative şi să le înainteze lunea viitoare, începând cu ora 10.00 conducerii celor Senatului și Camerei Deputaților. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se vor reuni tot lunea viitoare, de la 11.00, într-o şedinţă comună, pentru a stabili timpii de dezbatere în plen. 

Plenul comun al Parlamentului se va întruni, lunea viitoare, începând cu ora 13.00, pentru dezbaterea şi aprobarea proiectului legii bugetului de stat şi a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017. Parlament va da votul final asupra celor două acte normative marţea viitoare, într-o şedinţă de plen comun care va începe la ora 10.00.

PNL a anunțat că va depune amendamente cu privire la penitenciare pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție prin suplimentarea unor sume alocate din bugetul de stat.

"Pentru că situația din penitenciare este una care ridică probleme și care îngrijorează cu privire la respectarea drepturilor omului, PNL va propune organizarea unei comisii privind situația din penitenciare în Parlament și de asemenea, la dezbaterea pe buget vom depune amendamente pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție. Vom urmări dublarea banilor alocați pentru norma de hrană și alocarea de fonduri pentru brățările electronice ale deținuților, pentru investiții în penitenciare și pentru suplimentarea personalului de probațiune cu 500 locuri. În momentul de față, sunt doar doar 360 de persoane în rândul personalului de probațiune și necesarul de personal este de 500 , inclusiv cele 180 de locuri pe care le au în vedere a le suplimenta, însă nu sunt bugetate", a afirmat, săptămâna trecut, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la Parlament.  

Parlamentarii USR vor depune și ei amendamente la bugetul de stat pe care le-au pregătit în această săptămână.