Editura Evenimentul si Capital

CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”. Dezastrul continuă la spitalul de plămâni. Gazele de eșapament intră până și în sala de operații!

În momentul în care reporterul a fotografi at sala de operație, prin fereastra reflectorizantă, un doctor a fost surprins în timp ce le transmitea jurnaliștilor sincere... „complimente” FOTOGRAFIE: NICOLAE OPREA
Autor: | | 4 Comentarii | 1615 Vizualizari

Dezastrul de la spitalul de plămâni este departe de a se sfârși! Nu doar că promisiunile făcute de mai-marii din Sănătate nu s-au îndeplinit, dar lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece. „Evenimentul zilei” a mai descoperit o anomalie! Blocul Operator are legătură directă cu mediul exterior, prin geamuri termopan care dau într-o... parcare! Nu de puține ori, medicii au inspirat gaze de eșapament în timp ce „deschideau” pacienții cu bisturiele. Managerul se jură că ferestrele sălilor de operație nu se deschid, dar EVZ are dovada. „Fuck you!”, ne-a transmis prin semne chirurgul surprins de aparatul foto.

În urmă cu aproape două luni, „Evenimentul zilei” publica un amplu reportaj realizat în incinta Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, în cadrul campaniei „Medicul de gardă”, prin care ziarul nostru a dezvăluit mizeria de nedescris din spitalul cândva renumit. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a promis atunci că va lua măsuri în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea institutului, însă, până în prezent, la „Marius Nasta” nu s-a făcut nici măcar o amărâtă de spoială. Dezastrul este în continuare la el acasă, atât la pavilioanele din Șoseaua Viilor, dar mai ales la pavilionul „Zerlendi”, din Calea Șerban Vodă, unde, încă de la intrare, fiorii te cuprind pe șira spinării din cauza mucegaiului ce a pus stăpânire pe zidurile șubrede ale clădirii.

La „Zerlendi”, la „poartă”, e-o pisică moartă!

Iar ca o ironie a sorții, aici sunt tratați cei mai mulți pacienți diagnosticați cu tuberculoză, boală contagioasă ce face „casă bună” cu mizeria și umezeala! Bălăriile din curtea spitalului - aflat gard în gard cu crematoriul uman - îți dau senzația că te afli într-un loc părăsit de zeci de ani, iar o pisică moartă, ce zace sub geamurile saloanelor, îți adâncește profund sentimentele de repulsie, teamă și revoltă!


FOTO: O pisică moartă zace de ceva vreme în grădina spitalului - „spațiu verde” plin de bălării FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚUManagerul de la „Marius Nasta” ridică neputincios din umeri și spune, aproape cu lacrimi în ochi, că și-a dorit foarte mult să facă treabă bună în acest spital, unde, culmea, operează unii dintre cei mai buni medici din țară, obligați și ei să suporte condițiile inumane din unitatea medicală ce are clădirile cangrenate.


FOTO: Nici măcar această groapă, semnalată de noi încă din februarie și unde oricine se poate răni grav, nu a fost acoperită. Măcar cu pământ... FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU„După ce a apărut reportajul din EVZ, la câteva zile a venit controlul de la Direcția de Sănătate Publică să mă ia la bani mărunți. Printre altele, mi-au reproșat că aș fi chemat eu presa să scrie despre dezastrul de la noi. Le-am zis că n-am avut niciun fel de legătură cu acest reportaj, ci pur și simplu ați venit din proprie inițiativă. În fine, ei doreau să mă scoată pe mine vinovat pentru condițiile de aici. Imediat le-am arătat actele și nenumăratele solicitări pe care leam făcut către Ministerul Sănătății, prin care am cerut bani pentru consolidarea spitalului. Au văzut actele și au plecat. Concret, de când a apărut în presă dezastrul de la noi, nu s-a făcut nimic. Suntem în continuare la stadiul de promisiuni”, ne-a explicat prof.dr. Ioan Cordoș, manager din 2012 la „Marius Nasta”. Acesta omite însă să spună că ar fi fost foarte simplu ca femeile de serviciu să îndepărteze leșul pisicii. Ori să șteargă cu clor pereții plini de igrasie. Managerul se scuză cu următoarea explicație: „Nu are rost să ștergem igrasia dacă nu schimbăm țevile, fiindcă apare din nou!”. Oare dacă ar fi la el acasă tot așa ar proceda, ar aștepta să-l umple bălăriile și igrasia până ar avea bani de reparații? Fie și numai pentru răspunsul ăsta și tot ar merita sancționat!


Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Medicul de gardă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate