Editura Evenimentul si Capital

Cadou pentru primarul Timișoarei: o limuzină de fițe de la o firmă de salubrizare

Nicolae Robu, testând un bolid de lux
Autor: | | 5 Comentarii | 1825 Vizualizari

Edilul Nicolae Robu se va deplasa într-un autoturism de lux primit ca donație, pentru a fenta ordonanța care interzice instituțiilor achiziționarea de mașini mai scumpe de 18.000 de euro.

Traian Băsescu conducea o Dacie Logan, iar premierul Victor Ponta folosește o Dacie Duster. Niciunul nu s-a plâns vreodată de performanțele mașinilor lor. Pe primarul timișorean Nicolae Robu, însă, o mașină autohtonă nu-l mai satisface: și-a comandat ultima limuzină de la Mercedes.

Și pentru că, din punct de vedere legal, nu are voie să cumpere o mașină de fițe din bugetul public (conform OUG 34/2009), edilul va primi cadou Mercedesul, la mijlocul acestei luni. O Hotărâre a Consiliului Local, bine ascunsă, a fost votată în unanimitate la începutul lunii trecute și prevede „acordul” pentru a accepta „donația” sub forma unui bolid de lux din partea societății de salubritate a orașului, Retim RWE Ecologic Service. Societatea comercială urmează să suporte inclusiv costul alimentării cu carburant a mașinii și toate cheltuielile de întreținere. „Autoturismul va fi pus la dispoziţ ia executivului Primă riei Municipiului Timiş oara pe durată nelimitată , cheltuielile de exploatare ş i î ntreţ inere a acestuia fiind suportate de că tre SC Retim Ecologic Service SA”, se arată în actul normativ. Mașina a fost achiziționată în zilele imediat următoare aprobării hotărârii. „Este vorba de un Mercedes E-Class de culoare gri-metalizat, o mașină nouă, achiziționată în 2014. Vehiculul a costat circa 40.000 de euro”, explică directorul Retim, Marcel Petrișor.

A șters urmele predecesorului său

De când a devenit primar, Nicolae Robu a avut grijă să renunțe la orice „moștenire” de la predecesorul său. Dacă nu a putut să schimbe locul biroului, și l-a reamenajat de câteva ori: a schimbat mobilierul, a acoperit pereții cu a montat corpuri de cu cristale, demne lounge-bar. Schimbarea mașinii a fost pregătită secret. Înainte să plece Dubai, pentru Revelion, Robu menționa că e necesar să schimbe Passat-ul rămas de la Ciuhandu: „Mașina pe care o folosesc este deja veche și, din păcate, a fost implicată într-un accident în care a avut mult de suferit”. Curios lucru, la momentul accidentului din 2 aprilie, edilul și directorul său de Comunicare susțineau că a fost doar „un accident minor”.

Prin urmare, ideea că primarului i-ar sta bine în Mercedes a fost comunicată în AGA Retim, din care face parte un reprezentant al municipalității, Vasile Vesa, colegul de partid al lui Robu, și unul al părții germane. În octombrie, cei doi au stabilit că Retim va cumpăra două mașini „pentru deplasare la punctele de lucru”, una urmând să revină companiei și alta Consiliului Local. În mod curios, nu s-au luat două mașini identice, ci ultimul model de la Mercedes, pentru edili, respectiv o Skoda Superb, mult mai ieftină, pentru Retim.

„Aşa cum ştiţi, acţionariatul firmei e format din Consiliul Local Timişoara şi partea germană. S-a decis ca pentru punctele de lucru unde este necesar să ne deplasăm să fie achiziţionate două vehicule. Practic o maşină revine părţii germane, în vreme ce cealaltă revine CLT, care va decide cum va fi folosită maşina”, a punctat Petrișor.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate