Editura Evenimentul si Capital

Banii de la primăria lui Vanghelie, spălați prin firmele unui cântăreț bisericesc

Recent, Marian Vanghelie a fost exclus din PSD
Autor: | | 15 Comentarii | 2047 Vizualizari

Primarul Sectorului 5 a direcționat contracte în valoare de 17 milioane de euro către apropiatul său, Marin Dumitru, care, mai departe, le subcontracta către două firme fantomă din Calărași, deținute în acte de un reprezentant al Bisericii.

La două firme-fantomă din satul Boșneagu (Călărași) ar ajunge contractele pe care Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, le încheie cu societăți deținute de apropiatul său, Marin Dumitru, susține jurnalistul Marin Badea, pe blogul marinbadea. com.

Mai mult, cele două societăți din Boșneagu, „Sir Contruct Serv” și „Sir Construct Invest”, ar aparține, în acte, cântărețului bisericesc Marian Ivan. Ar fi vorba de contracte în valoare de 17 milioane de euro, bani viraţi în 2011 din bugetul Primăriei Sectorului 5 în conturile unor firme de casă ale primarului, deținute de miliardarul Marin Dumitru. „SIR Construct Serv” și „SIR Construct Invest” subcontractau lucrările câștigate de societățile lui Dumitru.

În sprijinul afirmațiilor sunt amintite patru facturi pe numele Sir Construct Invest cu plata în maximum 60 de zile, în valoare de 16 milioane de lei.

După ce banii erau trecuţi prin aceste firme-fantomă cu cifre de afaceri și de 0 lei ,,toţi erau retraşi în numerar, iar la bugetul de stat nu ajungea niciun leu. Ilegalitățile au fost descoperite de inspectorii fiscali. „La Sir Construct a fost stabilit un prejudiciu de 2.754.932 de lei, iar la cea de-a doua, prejudiciul a fost de 3.853.320, în jur de un milion şi jumătate de euro. Noi am sesizat organele de cercetare”, a afirmat directorul Administrației Fiscale Călărași, Nicolae Țifrea.

„Intermediara” Oana Mizil

Întreaga afacere ar fi fost parafată în perioada în care preşedinte al PSD Călărași era Oana Niculescu Mizil, iubita lui Vanghelie. Aceasta este amica fostului primar PSD al comunei Dorobanțu, Nae Petre, cel care ar fi fă-cut legătura între oamenii lui Vanghelie și cântărețul bisericesc. Nae Petre s-a cunoscut cu Oana Mizil în februarie 2012, când au împărțit ajutoare localnicilor din Dorobanţu, afectată de ninsori. Marian Vanghelie nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere.

Discuția cu omul Bisericii

Pe marinbadea.com este prezentată și o discuție cu cântărețul bisericesc.

Reporter: Firmele tale dădeau utilaje sau făceau lucrări la Sectorul 5.

Ivan: Lucrări.

Reporter: Ce lucrări ai făcut în Sectorul 5? Pe acte!

Ivan: Deci, asfaltam drumuri. Le semnam, dar nu-mi lăsau mie niciun document. Îmi dădea la fiecare plată 20 de milioane de lei.

Reporter: Dacă te ia pe tine, îi tragi şi pe ei!

Ivan: Ştiu. Ştiu. Pe nea Marian (Marian Dumitru, amicul miliardar al lui Vanghelie - n.r.) n-aş vrea să-l trag nici pe el. Mai ales pe Vanghelie!

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate