Editura Evenimentul si Capital

Avocat din Baroul Vâlcea, trimis în judecată după ce s-a lăudat cu pile la judecători

14-07/maini-cu-catuse-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 938 Vizualizari

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Bogdan Ion Mitrache, avocat în cadrul Baroului Vâlcea, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În cursul anului 2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan, avocat din cadrul Baroului Vâlcea, i-a pretins unui denunţător suma de 20.000 euro susținând că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea unui dosar, în scopul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile denunțătorului, fiului și concubinei acestuia, la Judecătoria Craiova. O primă discuție între inculpat și martorul denunțător a avut loc în luna octombrie 2013, când avocatul Mitrache Ion Bogdan i-a pretins suma de 10.000 euro, pentru a obține o hotărâre favorabilă denunțătorului, fiului și concubinei acestuia, la Judecătoria Craiova.

N-a mai avut bani

Discuțiile nu s-au concretizat deoarece, martorul denunțător nu dispunea de această sumă de bai. În intervalul, sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie 2014, martorul denunţător şi Mitrache Ion Bogdan s-au întâlnit întâmplător în apropierea Tribunalului Olt, acesta din urmă reproşându-i că nu i-a remis suma de 10.000 de euro, pretinsă în condiţiile susmenţionate, invocând faptul că „treaba era aranjată”. În continuare, inculpatul i-a sugerat că poate relua discuţiile şi că, în schimbul sumei de 20.000 de euro, poate determina prin intermediul fratelui său, pe judecătorii din cadrul Curţii de Apel Craiova, învestiţi cu soluţionarea apelului să dispună o hotărâre favorabile pentru sine, fiul său şi concubina acestuia. Inculpatul a pretins, inițial, ca suma de 20.000 de euro să-i fie achitată în 2 tranşe : 10.000 de euro în cel mai scurt timp iar, restul de 10.000 de euro după rămânerea definitivă a hotărârii Curţii de Apel Craiova.

A plătit jumătate din mită

În data de 22.06.2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferența să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranșe: suma de 9.000 de euro în zilele următoare iar diferenţa de 10.000 de euro după pronunţarea hotărârii judecătoreşti. La 26 iunie 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la denunțător suma de 9.000 euro, în scopul mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Pitești, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate