Editura Evenimentul si Capital

Autostrada București – Ploiești. Pe ”șantierul budelor” de 10 milioane de euro, nici țipenie

Autor: | | 0 Comentarii | 860 Vizualizari

Iată că, după semnalările repetate din Evenimentul zilei, ministrul Transporturilor face o vizită inopinată pe ”șantierul budelor”, cum mai este poreclită lucrarea în valoare de 10 milioane de euro pentru parcări și wc-uri, de pe autostrada București-Ploiești. Și ce să vezi, nu a găsit nici țipenie, iar stadiul construcțiilor este rămas mult în urmă. Reamintim că, pe aceast tronson de 57 de km de autostradă, la cinci ani de la darea în folosință, nu există nicio toaletă publică, nicio benzinărie și niciun loc de parcare, în caz de urgență.

”Pe tronsonul de autostradă - A3, București – Ploiești – Brașov, Răzvan Cuc a constatat o mobilizare deficitară. Ca urmare, conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis să îi trimită constructorului o înștiințare de remediere. Firma va fi penalizată pentru slaba mobilizare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ministrul a verificat și lucrările la Varianta de Ocolire Mihăilești, pentru care a fost semnat în aprilie 2016 contractul de execuție. La această lucrare s-a observat că, într-un an s-au executat 7,2% din lucrări, ministrul Cuc, considerând că acest ritm este nesatisfăcător.

În schimb, pe șantierul Centurii rutiere a Bucureștiului, lot 1 - secțiunea DN7 - A1, la acest moment, stadiul fizic de execuție este de 57%. Șantierul este monitorizat zilnic de specialiștii din cadrul CNAIR.

 “Am mers într-o vizită neanunțată pe șantierele din jurul Bucureștiului, în urma căreia mă declar extrem de nemulțumit. Este inadmisibil să nu găsim muncitori la lucru, în condițiile în care avem termene de respectat. Nu pot accepta această lipsă de implicare din partea constructorilor și susțin luarea unor măsuri extreme, pentru ca această situație să fie remediată. Nu mă voi opri aici. Vreau să fie toți conștienți că în orice moment mă voi deplasa pe șantiere să inspectez situația lucrărilor. Săptămâna viitoare, luni, aștept toți constructorii de pe șantierele pe care le-am vizitat astăzi, la Ministerul Transporturilor cu explicații și soluții clare”, a declarat Ministrul Răzvan Cuc.

O altă oprire a fost pe podul situat peste râul Vedea, Alexandria. Aici, Ministrul  Transporturilor a constatat eficiența ridicată a constructorului în execuția  lucrărilor. Au fost finalizate lucrările de consolidare și protecția infrastructurilor precum și cele de refacere a rampelor podului, pe calea amonte.

În prezent, se fac reparații la suprastructura podului, se lucrează la montarea bordurilor, realizarea trotuarului și montarea parapetului de siguranță pe calea 1. Urmează finalizarea lucrărilor pe calea 1 prin așternerea sistemului rutier (două straturi de asfalt). Pe 09.05.2017 vor începe lucrările la calea 2. Proiectul va fi  finalizat complet până în iunie 2017.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate