Editura Evenimentul si Capital

ATACUL PREŞEDINTELUI. Acuzaţii dure, în premieră: "A apărut SECURITATEA DE DREAPTA, CU SERVICIILE SECRETE" Politica românească este bulversată

Autor: | | 40 Comentarii | 28788 Vizualizari

Cu ocazia, lucrărilor Congresului ALDE, care continuă astăzi la Palatul Parlamentului, unde se va alege noua conducere a partidului, un fost preşedinte al României a lansat acuzaţii extrem de dure în direcţia mai multor oameni politici, dar şi spre structurile de securitate din ţară.

Fostul președinte Emil Constantinescu este cel care, în calitate de invitat la Congresul ALDE, a vorbit în deschidere şi care i-a atacat dur pe fostul șef al statului, Traian Băsescu, dar și pe unii lideri ai PNL. L-a lăudat, însă, pe Călin Popescu-Tăriceanu.

„Am hotărât să vin după ce am citit proiectele de rezoluție. Acestea răspund cel mai bine nevoii societății românești aflată într-o criză morală. Trebuie să revenim la sensurile politicii profunde, care nu înseamnă doar drepturi, ci și responsabilitate. Politica e menită să-i unească pe oameni, nu să-i dezbine”, a afirmat Constantinescu.

„Am citit rezoluțiile și mi se par un demers intelectual nou. M-am gândit că aveți o mare responsabilitate. Modul în care s-a format partidul dvs. trimite le istoria statului românesc, când liberalii și conservatorii au contribuit la integrarea statului român. Necesitatea acestui partid o văd legată de istoria recentă. Mulți dintre dvs.  nu mă cunosc pe mine, sau nu își mai amintesc de mine, pentru că în 2004 am decis să mă rup de politică. Atunci s-a întâmplat un fenomen ce avea să aibă consecințe grave pentru istoria României din ultimii 13. Atunci, structurile împotriva cărora am luptat au hotărât că e mai bine pentru ele să lucreze pentru partide de dreapta. Un partid de stânga s-a transformat, la un congres, într-un partid de dreapta. Acest partid avea să fie condus de un om care slujise în timpul comunismului atât securitatea şi avea un statut de nomenclaturist. (...) Acea persoană a devenit apoi preşedintele României. Şi PNL şi-a ales şi el în frunte exact persoana care fusese pusă să gestioneze banii securităţii. (...) Prin aceste două personaje, care reprezentau în mod clar ca semnal tot ce fusese nomenclatură în securitatea comunistă, a apărut securitatea de dreapta, care a condus aşa cum ştie ea, cu serviciile secrete, cu instituţiile de forţă. A intrat prin fals și uzurpare în partidul Popular European”, a continuat el.

Persoanele la care se referă Emil Constantinescu sunt Traian Băsescu și Theodor Stolojan, devenit președintele PNL în acea perioadă. Iar ”fenomenul” la care se referă Constantinescu a fost constituirea Alianţei D.A., ca urmare a faptului că ”structurile securisto-comuniste împotriva cărora am luptat au hotărât că e mai bine pentru ele să lucreze cu partide de dreapta”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate