Aresturile României şi vechile probleme nerezolvate. Concluziile unui RAPORT RECENT arată HAOSUL în care TRĂIESC ARESTAŢII

Aresturile României şi vechile probleme nerezolvate. Concluziile unui RAPORT RECENT arată HAOSUL în care TRĂIESC ARESTAŢII

Aresturile României şi vechile probleme nerezolvate.

Conform apador.org, condițiile din aresturi și modul în care este aplicată legislația în domeniu lasă în continuare mari semne de întrebare asupra măsurilor care nu sunt luate de autorităţi.

Recent, în cadrul unei întâlniri organizate de APADOR-CH, cu sprijinul Ambasadei Olandei, s-a arătat că în centrele de reținere și arestare preventivă din România este nevoie de investiții pentru a asigura respectarea drepturilor omului pentru arestați.

Reprezentanţii APADOR-CH au vizitat mai multe penitenciare și aresturi din țară, monitorizând condițiile de trai și respectarea noilor prevederi legislative intrate în vigoare în acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News

În martie 2016 a fost adoptat Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate; au fost introduse drepturi noi pentru persoanele private de libertate în centre de reținere și arestare preventivă, cum ar fi dreptului la comunicare online (articolul 253), dreptul la vizită intimă (articolul 249), dreptul de acces la biblioteca (articolul 265) și dreptul de a presta o muncă neremunerată în cadrul Centrului (articolul 257).

Totuşi, rapoartele Avocatului poporului menționează că adesea, camerele de deținere sunt iluminate necorespunzător, nu au grupuri sanitare proprii şi au o igienă precară.