Au pierdut concursul, dar nu şi scaunul. Andronescu despre concursul directorilor de şcoală: „Am avertizat de la început că vom ajunge în această situaţie”

Au pierdut concursul, dar nu şi scaunul. Andronescu despre concursul directorilor de şcoală: „Am avertizat de la început că vom ajunge în această situaţie”

Cea mai recentă modifi care de la Ministerul Educaţiei permite să îi avem la conducere şi pe foştii directori de şcoală, chiar dacă nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat la el. Totul după ce noul ministru al Educaţiei, Pavel Năstase, a derogat de la un articol din Metodologia concursului de directori

Doar o parte din directorii care au picat probele propuse de fostul ministru al Educaţiei au motive de bucurie.Aceştia se pot întoarce pe scaune doar în situaţia în care, la data de 7 ianuarie, în unitatea şcolară respectivă funcţiile de director şi director adjunct erau vacante.La fel de important, directorii numiţi astfel se bucură doar de un interimat. În această situaţie se găsesc aproximativ 400 de unităţi şcolare.

Elevii, adevăratele victime ale concursului

Ecaterina Andronescu a explicat, în exclusivitate pentru EVZ, care sunt motivele care au stat baza modificării pe care a făcut- o noul ministru al Educaţiei: „Trebuie să înţelegem că prioritari sunt elevii. Ei au avut cel mai mult de suferit în urma acestui concurs. Prin modificarea aceasta nu mai schimbăm dascălii de la catedre. Am avertizat de la început că vom ajunge în această situaţie şi am ajuns. Nu este plăcut, mai ales pentru elevii din clasa a VIII-a şi a XIIa să schimbe profesorii în mijlocul anului. Trebuie explicat că există două categorii de directori care au câştigat concursul. Prima categorie, cei care au fost directori şi anterior. Pentru aceştia nu este nicio problemă, ei continuă să fie la catedră exact cum erau şi înainte de concurs. În schimb, cei care au câştigat funcţia pentru prima dată şi sunt profesori titulari pe o catedră, vor avea nevoie de profesori suplinitori care să le preia o parte din ore.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Semnal de alarmă negativ pentru educaţie

„Derogarea de la articol urmăreşte să reducă haosul generat în sistemul educaţional de acest concurs.(...) Nu sunt motive de îngrijorare, cei numiţi prin concurs rămân în funcţii pentru următorii patru ani”, încheie Andronescu. În următoarea perioadă, măsura va fi analizată cu atenţie de Preşedenţie, care consideră derogarea făcută de Năstase un semnal de alarmă extrem de negativ, care descurjează profesionalismul în învăţământ, conform declaraţiilor Ligiei Deca, şeful Departamentului Educaţie din Administraţia Prezidenţială, citată de news.ro.