Alegeri locale parțiale 2017

Alegeri locale parțiale 2017

În 49 de localități din 32 de județe au avut loc duminică alegeri locale parțiale, după ce în unele comune sau orașe primarii au renunțat la funcții în urma unor condamnări în justiție sau au devenit parlamentari.

 Succesorul Olguței Vasilescu, primar ales de doar 8% din craioveni

Doar un procent de 18,5% de alegători au votat în Craiova, unde a fost edil Olguța Vasilescu, până la plecarea în Guvern pe postul de ministru al Muncii. Totuși, candidatul PSD Mihail Genoiu se poate lă- uda cu câștigarea scrutinului la un scor de 42,79%. „A fost o campanie atipică. Au fost numai două săptămâni, o minivacanță și Zilele Craiovei, când am preferat să nu turăm motoarele și să-i lăsăm pe craioveni să se bucure de sărbătoare. Cred că am fost singurul partid care nu ne-am dus să împărțim pliante oamenilor. În aceste condiții putem spune că am obținut un rezultat bun”, a spus Olguța Vasilescu, felicitându-și totodată succesorul.

Târgu-Jiu, câștigat de PNL

Ne puteți urmări și pe Google News

Răzbunarea lui Dragnea pe Ponta. Răsturnare de situație în Târgu-Jiu, unde PNL a câștigat cu un procent zdrobitor primăria municipiului, după ce timp de 17 ani PSD a deținut conducerea. Liberalul Marcel Romanescu a învins PSD la alegerile de duminică cu 51,72%, în vreme ce procentul social-democraților a fost de 34,75%. Postul rămăsese vacant odată cu câștigarea, în 2016, a unui mandat de parlamentar a fostului edil Florin Cârciumaru. Fostul premier, Victor Ponta, a luat foc și a reacționat într-un atac dur al liderului PSD. „Liviu Dragnea i-a amenințat pe candidatul PSD la Primărie și pe liderii locali că dacă‚ îl chemați pe Ponta în campanie și vă afișați cu el vă tai toate proiectele de la Ministerul Dezvoltării!”, a scris ieri Ponta pe Facebook. PNL s-au mai ales cu fotolii de primari în Roman, județul Neamț – Lucian Micu și în Râșnov, județul Brașov – Liviu Butnaru.

PMP l-a învins pe Liviu Dragnea

„Baronul” din Teleorman. Candidatul PMP din Olteni, județul Teleorman, Violeta Ionescu, a câștigat un mandat de primar în lupta cu fostul edil Emilian Mărcușanu, candidatul PSD. Victoria candidatului PMP a fost o mare surpriză, în condițiile în care Emilian Mărcușanu avea la activ patru mandate câștigate consecutiv, iar comuna Olteni era cunoscută drept fieful PSD, controlat de liderul socialdemocraților Liviu Dragnea. Violeta Ionescu are 44 de ani, a candidat pentru a doua oară la alegeri și este angajat al Direcției Generale a Finanțelor Publice în orașul Videle.

 Primărie, moștenire de familie întrun fief PSD

 În Lupeni, județul Hunedoara, unul dintre cele mai sărace orașe din țară, șefia primăriei a fost câștigată de candidatul PSD, Lucian Resmeriță. Este cel de-al treilea Resmeriță care câștigă fotoliul de edil în Lupeni, într-o primărie ce a fost la un pas de faliment total, scrie stiripesurse.ro. Primul mandat a fost câștigat în 2004 de Cornel Resmeriță, tatăl a doi băieți Cristian și Lucian Resmeriță. După trei mandate în fruntea instituției locale, acesta face un pas în spate din cauza problemelor cu DNA. Cristian Resmeriță a fost ales în fruntea primăriei după localele din 2016, ca acum funcția să fie câștigată de fratele său, Lucian. Scandalurile legat de familie au început încă din 2008, după ce deputatul de Cristian Resmeriță a fost în conflict de interese după ce și-au angajat propriul frate la cabinetul parlamentar, potrivit sursei citate. (Ana Petrescu, Iasmina Ardelean)