Editura Evenimentul si Capital

Adrian Țuțuianu, EXECUTAT cu o MINCIUNĂ cât Guvernul României

Adrian Tutuianu
Autor: | | 9 Comentarii | 24157 Vizualizari

Marți, 5 septembrie, cu o viteză neobișnuită, Ministerul Apărării Naționale (MApN) și-a pierdut titularul, pe Adrian Țuțuianu, în urma unor evenimente care au stat sub semnul bizarului din capul locului. Așa cum EVZ a arătat, puțin după ora 14.00 - atenție, cronologia exactă este foarte importantă! - devenea public faptul că MApN nu mai are bani pentru plata salariilor. În comunicat se arăta clar că situația este generată de întârzierea rectificării bugetare și că drepturile salariale vor fi plătite eșalonat, dar cine să mai țină seama? Ideea receptată a fost că Armata, Guvernul Tudose, Țara, nu mai au bani să-și plătească oștenii. De la apariția Comunicatului, la declanșarea unui scandal monstru nu au mai trecut decât minute. Începutul unui scenariu de înlăturare a ministrului Apărării? Să vedem!

Intervenția publică a ministrului Țuțuianu, care a avut loc la două ore după diseminarea comunicatului, și declanșarea scandalului, prin care relua partea din Comunicat trecută cu vederea, aceea în care se arăta că este vorba despre o „problemă tehnică, urmând să fie rezolvată la următoarea ședință de Guvern”, nu a fost deloc în măsură sa calmeze spiritele, ba dimpotrivă, a adâncit suspiciunile. Mai mult, cum era și firesc, a dat muniție partidelor din opoziție. 

Imediat, în declarațiile lor din aceeași zi, atât premierul Mihai Tudose, cât și șeful PSD, Liviu Dragnea, au declarat că nu au știut nimic de Comunicatul MApN, că au aflat despre el din surse publice, pe scurt, cu alte cuvinte, că nu înțeleg ce a fost în capul ministrului Țuțuianu.

O demisie impusă

În aceeași zi, la scurtă vreme, premierul Tudose a acceptat demisia lui Țuțuianu și l-a anunțat intermiar pe vicepremierul fără portofoliu, Marcel Ciolacu. Motivul înlăturării lui Țuțuianu, sub forma acceptării demisiei, acela prezentat opiniei publice, a fost expediat sub sintagma „lipsă de comunicare”. În ciuda suspiciunilor unor jurnaliști, cum că totul a fost o combinație abilă menită să-l tragă pe Țuțuianu pe tușă, peste poveste părea să se aștearnă uitarea. Cel mai mare semn de întrebare asupra motivelor reale ale acestei execuții de urgență - totul a durat câteva ore - acela generat de o anunțată vizită în SUA a ministrului Apărării și de eficiența cu care Țuțuianu s-a implicat în procedurile de înzestrare cu rachete HIMARS, rachete PATRIOT, corvete multifuncţionale şi transportorul blindat, părea să dispară și el.

Nu a fost, însă, să rămâ- nă așa! Ieri am intrat în posesia unor documente care arată fără dubii faptul că Guvernul a știut de Comunicatul pe care MApN urma să-l dea publicității, a știut în timp util atât de intenția MApN, mai mult a cunoscut chiar și conținutul Comunicatului care urma să fie publicat. 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate