Adjunctul şefului poliţiei Râmnicu Vâlcea, arestat pentru 30 de zile împreună cu membrii grupului Obreja

Adjunctul şefului poliţiei Râmnicu Vâlcea, arestat pentru 30 de zile împreună cu membrii grupului Obreja

Adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, comisar şef Gabriel Popa, a primit miercuri seara, împreună cu membrii clanului Mihai Obreja, mandat de arestare pentru 30 de zile

Potrivit avocatului lui Popa, Bogdan Ungureanu, comisarul şef ar fi acuzat de divulgarea de date confidenţiale clanului Mihai Obreja.

Mai multe autoturisme, logistică IT, telefoane mobile, carduri bancare dar şi arme de vânătoare au fost confiscate marţi în urma unei ample operaţiune de destructurare a grupării infracţionale constituie în jurul lui Mihai Obreja, care se ocupa cu comiterea infracţiunilor de şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Astfel, în urma unor percheziţii efectuate marţi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. Vâlcea au ridicat 7 autoturisme, laptopuri, hard-diskuri, telefoane mobile şi cartele SIM, stick-uri şi carduri de memorie, tablete, carduri bancare, 105 suporturi optice, o sabie, puşti de vânătoare, 70 de cartuşe, 24.515 de euro, 540 de lire sterline, 15.501 de lei, precum şi alte bunuri şi documente.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Craiova, ai Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Olt, precum şi jandarmi.

În cadrul acţiunii, adjunctul şefului Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, Gabriel Popa, a fost reţinut marţi după-amiază pentru 24 ore, alături de alţi 12 membri ai grupului, şi prezentat miercuri Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, o instanţă a acestuia confirmând propunerea procurorilor DIICOT.

Conform anchetatorilor, membrii grupării identificau persoane potente financiar din mediul de afaceri care erau atrase să deruleze activităţi comerciale cu societăţile pe care membrii grupării le controlau sau cărora le erau oferite sume de bani cu dobândă, pentru a sprijini realizarea obiectului de activitate al societăţilor părţilor vătămate.

O modalitate de racolare consta în includerea victimelor în anturajul grupului, ocazie cu care acestea luau la cunoştinţă în mod direct de acţiunile de constrângere pe care membrii grupării le exercitau cu privire la alte persoane, victimelor fiindu-le totodată relatate modalităţile agresive în care se acţiona şi în acest context fiindu-le indusă o stare de temere. De asemenea, în împrejurările arătate, victimelor le erau prezentate şi relaţiile pe care liderul grupării, O.M., le avea în mediul politic, al organelor judiciare şi al factorilor de decizie administrativă la nivel local, creând astfel acestuia o imagine de persoană "protejată".

Prejudiciul cauzat până în prezent se ridică, conform anchetatorilor, la peste 800.000 euro.

Ne puteți urmări și pe Google News