9 ani fără TITLU în Ștefan cel Mare. Cum a ajuns Dinamo în cea mai proastă perioadă a EXISTENȚEI sale. Acționarii au fugit, Andone, Rednic, Mulțescu, Stoican, Bonetti și Ciobotariu au înregistrat EȘECURI pe bandă rulantă

9 ani fără TITLU în Ștefan cel Mare. Cum a ajuns Dinamo în cea mai proastă perioadă a EXISTENȚEI sale. Acționarii au fugit, Andone, Rednic, Mulțescu, Stoican, Bonetti și Ciobotariu au înregistrat EȘECURI pe bandă rulantă

Dinamo a ajuns deja la 9 ani fără titlu câștigat, iar contraperformanța poate căpăta o dimensiune și mai mare. „Roș-albii” au șanse mici să devină campioni în acest sezon și dau impresia că se scaldă în mediocritate. Echipa din Ștefan cel Mare n-a mai cunoscut niciodată un interval atât de mare fără victorie în competiția internă.

Dinamo nu dă impresia că ar putea câștiga Liga I nici în acest sezon. „Câinii” sunt pe locul 7, cu 20 de puncte, la 10 distanță de liderul Steaua. Sunt șanse foarte mari ca la vară, în 2017, să se împlinească un deceniu de când echipa din Ștefan cel Mare nu a mai devenit campioana României. Ultimul titlu pe care și l-au adjudecat „roș-albii” a fost cel din sezonul 2006-2007, sub conducerea lui Mircea Rednic. La Dinamo evoluau Claudiu Niculescu, Ionel Dănciulescu, Ionel Ganea, Ștefan Radu sau Adrian Cristea, iar campioana a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după o dublă de poveste cu Lazio (1-1 și 1-3). Eșecul i-a urmărit multă vreme pe dinamoviști și s-a răsfrânt ani de zile asupra clubului. De aici a început seria de sezoane fără titlu intern. Mircea Rednic a plecat, locul său a fost ocupat de Walter Zenga, și la finalul anului 2008, echipa a terminat pe locul al 3-lea, cu 61 de în timp ce titlul a fost câștigat de CFR Cluj (76).

Lucrurile păreau să meargă mai bine un an mai târziu, atunci când Dinamo a luptat pentru titlu până spre finalul sezonului, antrenată de Mircea Rednic, cel care se reîntorsese în „Groapă”. Însă, spre finalul sezonului, „roș-albii” au fost învinși de Unirea Urziceni (0-1) și a cedat pe teren propriu, cu FC Brașov (scor 1-2). Titlul a ajuns la Urziceni, iar Dinamo s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului. Ediția 2009-2010 a fost una mediocră. „Câinii” au adunat 53 de puncte, au terminat pe locul 6, iar titlul a ajuns la CFR Cluj (69). Pe la echipă au trecut Dario Bonetti, Ion Marin și Cornel Țălnar. Astfel că în sezonul 2010-2011, Dinamo s-a reîmprospătat și l-a readus pe bancă pe Ioan Andone. „Fălcosul” n-a rezistat, a fost înlocuit de Liviu Ciobotariu, și Dinamo a terminat tot pe 6, cu 56 de puncte. Oțelul a câștigat campionatul, cu 70 de puncte. Situața s-a agravat, pentru că echipa din Ștefan cel Mare nu s-a bătut la titlu nici un an mai târziu. În 2012, antrenați de Dario Bonetti, apoi de Cornel Țălnar, „câinii” au progresat puțin  Locul 5, cu 62 de puncte, într-un an în care în campionat a triumfat CFR Cluj (71). Au urmat alți trei ani neproductivi pentru Dinamo, și mai dureroși, pentru că de fiecare dată titlul a ajuns la marea rivală, Steaua: în 2013, 2014 și 2015. Pe la echipă au trecut Flavius Stoican și Gigi Mulțescu. În primul an, „roș-albii” au terminat pe locul 6, în cel de-al doilea pe 4, iar în cel de-al treilea pe 7. În această primăvară, sub comanda lui Mircea Rednic, Dinamo a dat semne de revenire, a ocupat locul 4 în play-off, dar n-a putut participa în cupele europene, din cauză că nu a ieșit la timp din insolvență.

În acești 9 ani și jumătate fără titlu, Dinamo s-a transformat total la nivelul acționariatului. Au plecat, rând pe rând, Vladimir Cohn, Gigi Nețoiu, Vasile Turcu, Cristi Borcea, Dragoș Săvulescu și Nicolae Badea. A venit Ionuț Negoiță, criticat aspru în ultima perioadă, din cauză că nu investește suficient pentru a crea o echipă care redevină campioana României. Dinamo avusese un interval de 8 ani în care nu se impusese pe plan intern, între 1992-2000. Recordul negativ a fost egalat în 2015 și depășit în acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News