Editura Evenimentul si Capital

52 de străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, la nivel naţional, în această săptămână

52 de străini au fost depistaţi în situaţii ilegale
Autor: | | 2 Comentarii | 257 Vizualizari

Nu mai puțin de 52 de străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, la nivel naţional, în această săptămână, anunță Inspectoratul General pentru Imigrări. Redăm mai jos comunicatul de presă al Biroului de Informare şi Relaţii Publice.

"Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat în această săptămână, la nivel naţional, activităţile specifice pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre.

Astfel, în perioada 21 – 25 septembrie a.c., au fost efectuate mai multe acţiuni şi controale, cu forţe proprii şi în cooperare cu alte structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.

În cadrul acţiunilor, polițiștii de imigrări au depistat 33 de străini în situaţii ilegale, cei mai mulţi în Bucureşti şi pe raza de competenţă a judeţelor Vrancea și Cluj. Dintre aceștia, 5 au primit decizii de returnare și comunicări de părăsire a teritoriului României, 4 au fost puși în legalitate, o persoană a fost returnată iar pentru ceilalți s-au dispus alte măsuri. De asemenea, au fost preluați de la alte structuri 19 străini pentru aplicarea măsurilor din domeniul de competență.

Polițiștii de imigrări au organizat misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României pentru 6 persoane, iar pentru 7 au întocmit documente necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, poliţiştii au aplicat cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei, sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă în valoare totală de 27875 lei.

Pe linia combaterii muncii ilegal, mai multe societăți comerciale au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 31000 lei, pentru nerespectarea regimului juridic privind angajarea și detașarea străinilor.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei și muncii ilegale."

                                                                            

Biroul Informare şi Relaţii Publice
Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate