1 Mai, cu bon fiscal pentru bacșiș. Remus Vulpescu sare la beregata Guvernului Ponta

1 Mai, cu bon fiscal pentru bacșiș. Remus Vulpescu sare la beregata Guvernului Ponta

Frica de fisc i-a făcut pe unii comercianți de pe Litoralul românesc să emită bon fiscal separat pentru bacșișul primit de la clienți, informează ziarul Buna Ziua Iași, în ediția online de sâmbătă, 2 Mai. Fostul director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Remus Vulpescu, dă de pământ cu guvernul care a legiferat fiscalizarea bacșișului și acuză Executivul Ponta că nu e preocupat de controlul marilor averi și al marilor evazioniști.

Sursa citată precizează că a aparut deja prima chitanță pentru bacșiș, eliberată la fix 3 minute de când ordonanța Guvernului Ponta a intrat în vigoare. Un grup de clienti prenzeți pe litoral cu ocazia zilei de 1 Mai a lăsat bacșiș la o terasa, scrie click.ro. Ospăatarul s-a conformat legii și a adus chitanța pentru bașișul lăsat. "Este bon fiscal pentru bacșiș, vă rog frumos să-l luați, pentru că altfel mă dau afară", a spus ospătarul vizibil îngrijorat clienților generoși, infornmeză www.bzi.ro. Suma de pe bonul fiscal pentru bacșiș este de 19,5 lei

Critici împotriva rafalei de măsuri împotriva micului evazionist

"În primul rând, ordonanța pe bacișiș a Guvernului Ponta nu era prima măsură fiscală și cea mai urgentă pentru redresarea economiei naționale. În al doilea rând asistăm la o rigoare crescândă în fiecare zi la adresa micului evazionist și la rafale de măsuri împotriva micului evazionist, dar nu vedem nici un rezultat la marii evazioniști, ceea ce denotă o dublă măsură în abordare, guverne care iau de la populație, de la micul contribuabil și dau la favoriții lor am tot avut în ultimii de 25 de ani", a comentat pentru EVZ Remus Vulpescu, fost director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu. În prezent director general al Vulcan, București -, Remus Vulpescu a criticat dur măsura guvernamentală de a impozita bacșișul, concomitentă cu lipsa de aplecare serioasă asupra controlului marilor averi obținute din evaziune fiscală. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Incident grav la Vama Veche. A fost spart parbrizul unei maşini ANAF și INSPECTORII au fost HUIDUIȚI | VIDEO

Controlul marilor averi

"Ar fi trebuit o abordare diferită, nu cu 5000 de inspectori ANAF, ci cu 50 trimisi unde trebuie, la câțiva care au acumulat zeci și sute de milioane de euro din evaziune se aduc procente importante din PIB inapoi la buget. S-ar vedea în PIB, nu ar mai fi necesare interventii cu girofaul, nu ar mai fi conflicte intre inspectorii ANAF si populatie, cum au fost la Vama Veche, pentru că populația simte că ANAF se duce pe tintele cele mai usoare. Nu sunt rezultate in impozitarea marilor averi, nu vedem descotorosirea de coruptia politica si de evaziunea fiscala destinata pentru finantarea politicii si nu vedem nici macar declaratii de distantare de acestea. Este o parada de forta a guvernului care testeaza toleranta populatiei și va obtine rezultate inselatoare", a mai spus Remus Vulpescu.

Întrebare pentru ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici

Acesta a lansat public o întrebare pentru actualul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. "Cum dădea Eugen Teodorovici bon fiscal din restaurantul mamei sale care n-a avut niciodata autorizatie de functionare, câăa vreme nu se putea obtine o casa de marcat fiscalizata fără a prezednta o autorizatie de functionare. De ce nu dă explicatii despre asta?!".