Evenimentul Zilei > Justitie > UPDATE. Cine se bate pe conducerea DIICOT, DNA și PICCJ. Nume surprinzătoare
UPDATE. Cine se bate pe conducerea DIICOT, DNA și PICCJ. Nume surprinzătoare

UPDATE. Cine se bate pe conducerea DIICOT, DNA și PICCJ. Nume surprinzătoare

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, va anunța, marți, cine s-a înscris în cursa pentru conducerea marilor parchete din România.

UPDATE 2 – Pentru șefia DNA și-a aununțat candidaturile Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru, Nistor Călin.

La conducerea parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au intrat în competiție Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu – Marian Drilea – Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache, Răzvan Horaţiu Radu.


UPDATE – Cinci persoane s-au înscris pentru şefia Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Printre aceștia, doi foști șefi ai direcției, Daniel Horodniceanu și Giorgiana Hosu.

Iată cum au fost programați la interviu:

1. Teodor NIȚĂ, ADMIS la interviu 17.01.2020, ora 9.00
2. Ioana Bogdana ALBANI, ADMIS la interviu 17.01.2020, ora 10.30
3. Elena- Giorgiana HOSU, ADMIS la interviu 17.01.2020, ora 13.30
4. Viorel BADEA, ADMIS la interviu 17.01.2020, ora 15.00
5. Daniel HORODNICEANU, ADMIS la interviu 17.01.2020, ora 16.30


Pe 2 decembrie, Ministerul Justiţiei a anunţa că a declanşat procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi, iar astăzi urmează să anunţe candidaţii care s-au înscris în cursa pentru posturile de procurorilor-şefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

„Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 2 decembrie – 22 ianuarie 2020, la sediul său din Bucureşti, strada Apolodor, numărul 17, sectorul 5, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţiilor vacante de conducere, respectiv: procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, se preciza în anunţul publicat pagina de internet ministerului.

Candidaţii şi-au putut depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până pe 23 decembrie inclusiv.

Potrivit procedurii anunțate, cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, un curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie şi orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 decembrie, urmând ca, în perioada 14- 17 ianuarie 2020, candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie 2020.

„Propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi”, se mai arată în anunțul MJ.