ZIUA Refugiatului. Cum îi distrează statul ROMÂN pe MIGRANŢI

ZIUA Refugiatului. Cum îi distrează statul ROMÂN pe MIGRANŢI

În fiecare an, la data de 20 iunie, se celebrează Ziua Mondială a Refugiatului. Aceasta a început să fie oficiată, odată cu adoptarea de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a Rezoluţiei 55/76, din 4 decembrie 2000.

Inspectoratul General pentru Imigrări, anunţă printr-un comunicat, că marchează, și în acest an, Ziua Mondială a Refugiatului printr-o serie de activități care promovează cunoaşterea şi respectarea diversităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale şi a valorilor democratice.

În cele şase Centre de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil din Timişoara, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare, Giurgiu şi Bucureşti au loc competiţii sportive, ateliere de pictură-tematică privind aspecte din viaţa persoanelor refugiate, excursii şi drumeţii menite să-i familiarizeze cu tradiţiile şi obiceiurile româneşti, seri culturale cu mâncare tradițională și muzică live.

În primele cinci luni ale acestui an au fost înregistrate 1708 cereri de azil, cei mai mulţi solicitanți provin din Irak, Siria, Pakistan și Afganistan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Având în vedere angajamentele asumate de România la nivel european, în conformitate cu deciziile Uniunii Europene de instituire a unor măsuri provizorii în domeniul protecției internaționale în beneficiul Italiei și al Greciei, au fost transferate în țara noastră 634 de persoane, 45 din Italia și 589 din Grecia. Totodată, 11 persoane, beneficiare a statutului de refugiat în Turcia, au fost relocate în cadrul mecanismului de relocare extra UE.