Evenimentul Zilei > Politica > Ziua judecăţii SRI, în lipsa lui Florian Coldea
Ziua judecăţii SRI, în lipsa lui Florian Coldea

Ziua judecăţii SRI, în lipsa lui Florian Coldea

Comisia parlamentară de control a activităţii SRI va verifica cazul lui Florian Coldea fără să-l audieze pe fostul număr 2 al Serviciului Român de Informaţii.

Comisia parlamentară de control a SRI i-a chemat la audieri, pe 25 ianuarie, pe directorul SRI, pe adjuncţii acestuia şi pe şeful comisiei interne a SRI care a făcut ancheta cu privire la dezvăluirile despre Florian Coldea. Aceştia vor prezenta integral, în comisia SRI, raportul intern realizat în interiorul Serviciului.

Florian Coldea nu a fost chemat să dea explicaţii.

"Nu cred că (Florian Coldea, n.red) va face obiectul audierii", a declarat deputatul PNL Cezar Preda, membru în comisie, la finalul întâlnirii.

Preşedintele comisiei parlamentare, senatorul Adrian Ţuţuianu (PSD), a spus că audierile vor viza "legalitatea funcţionării acestui serviciu şi va lămuri în ce măsură s-au produs anumite fapte".

El nu a dorit să spună ce se va întâmpla dacă membrii comisiei parlamentare de control a SRI vor ajunge la altă concluzie decât cea din raportul anchetei interne a Serviciului.

"Situaţia impune într-adevăr implicarea comisiei în a elucida care sunt aspectele reale care au zguduit un pic sistemul nostru de securitate", a spus şi senatorul UDMR Verestoy Attila, membru în comisia de control a SRI.