Ziua Educaţiei la români e cu de toate, dar fără şcoală
- Roland Căt ălin Pena
- 5 octombrie 2016, 00:00
De Ziua Internaţională a Educaţiei, preşedintele Klaus Iohannis s-a ales cu o acuzaţie de plagiat din partea unui expert în domeniu, Victor Ponta.
Fostul doctor în drept a şi specificat din opera cui s-a „inspirat” şeful statului: „Îl plagiază pe Băsescu cu aceleaşi jonglerii”.
Supărarea ex-premierului s-a declanşat după ce, la sfârşitul primei şedinţe a Comisiei prezidenţiale pentru Proiectul de ţară, Ioha nnis a spus, cu punct şi virgulă, că nu va desemna pentru funcţia de premier, după alegerile parlamentare din decembrie, o persoană urmărită sau condamnată penal. Lucru care i-a lovit rău unde îi doare atât pe Victor Ponta, cât şi pe Liviu Dragnea, deşi numele lor nu fuseseră rostite. Or şti ei ceva!
„ Dacă nu există o prevedere în Constituţie, domnul Iohannis trebuie să respecte Constituţia şi legile, ca şi noi”, a precizat Ponta, făcând apel la cunoştinţele sale de drept. „Eu l-am mai auzit pe Băsescu spunând chestia asta. Cam de o mie de ori a zis că nu mă desemnează prim-ministru şi m-a desemnat cred că de trei ori. Câţi bani am dat pe ce zicea Băsescu, tot atâţia bani dau şi pe Iohannis”, s-a mai răcorit Victor Ponta.
Nici preşedintele în exerciţiu al PSD nu a stat cu mâinile în sân. „Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituţiei. Nu am spus niciodată că vreau să fiu prim-ministru. Nu am spus cu cine vrem noi să mergem la Cotroceni ca şi nume de prim-ministru. (…) Să ieşi înaintea alegerilor să spui pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloş, să spui pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituţia”, a sărit şi Dragnea, în apărarea legii fundamentale, evident.
Ca să-şi lingă rănile, preşedintele Klaus Iohannis va asista, astăzi, la Ateneul Român, la repetiţia generală cu public a operei „Parsifal” de Richard Wagner, actul I.
Trecând la lucruri serioase, în România, de Ziua Educaţiei în şcoli nu se învaţă nimic, iar despre ministrul Mircea Dumitru s-a aflat că ar fi colaborat cu Securitatea.
Potrivit structurii acestui an şcolar, stabilită de ministerul de profil, „unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare judeţene vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecarei şcoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internaţionala a educaţiei), 5 iunie (Ziua învăţătorului) şi 1 iunie (Ziua copilului)”. Mai mult, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a precizat că „fiecare federaţie sindicală, în înţelegere cu inspectoratul şcolar, stabileşte un program specific. Dar dacă vă uitaţi în structura anului şcolar 2016-2017, veţi vedea că şi pe 1 iunie şi de Ziua Educaţiei sunt activităţi în care nu se fac cursuri”.
Cum vremea ţine cu sindicatele, condiţiile sunt ideale pentru nişte grătare cu mici şi bere, fără alcool, ca să se bucure şi cei mari şi cei mici … Proiectul de ţară e abia la început!