Zilele culturale româneşti, în Franţa

Zilele culturale româneşti, în Franţa

Cea de-a patra ediţie a evenimentului "Journées Culturelles Roumaines" se va desfăşura între 1-15 decembrie în oraşul Lille.

Organizat de Asociaţia Printemps Roumain din Lille (Franţa), programul manifestărilor a debutat cu sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Sunt pregătite conferinţe, expoziţii şi concerte de cântece de Crăciun.

Până 7 decembrie, pictorul Valentin Tănase va fi prezent la eveniment cu expoziţia, "Realitatea fictivă". Tănase este director al Studioului de Arte Vizuale al Armatei Române.

Pe 6 decembrie, la Salle des fêtes, Place du 8 Mai 1945, Houplin-Ancoisne, începând cu ora 19.30, românii din Lille vor avea parte de spectacolul grupului folcloric "Arcanul" din Bucovina şi al solistului Călin Brăteanu, recitaluri, cântece româneşti şi dansuri tradiţionale. Intrarea va fi de 10 euro pentru adulţi şi de 5 euro pentru elevi şi studenţi. Spectacolul va fi reluat şi pe 7 decembrie începând cu ora 15, la Foyer Jean Amoureux.  Pe 8 decembrie va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie "Jeune pour toujours", realizată de Est-West Fest. Aceasta va fi deschisă la la Café Culture din campusul USTL, până pe 15 decembrie, iar intrarea va fi liberă. Pe 9 decembrie este oganizat un concert cu cântece de Crăciun. Spectacolul este găzduit de Biserica St. Eloi, din Place de la République, Lezennes. Corul "Cantores Amicitiae" din Iaşi este dirijat de N. Gişca. Intrarea va fi liberă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Printempsroumain.org