Președintelui ucrainean, Petro Poroşenko le-a vorbit jurnaliștilor, pe o scenă improvizată, despre ce ar putea face pentru țară în cazul în care va fi reales președinte. 

„Să lăsăm să vadă toată lumea că Poroşenko este cu poporul, că noi luptăm pentru viitorul european al ţării. Un stat de succes, cu oameni liberi, fericiți şi bogați", a spus preşedintele Ucrainei.

După discuții, Poroşenko i-a dedicat adversarului său o piesă: „Tu ai spus că vom merge împreună la dezbateri. Eu am venit, dar tu nu eşti. M-ai minţit, m-ai dezamăgit. Tu pe mine m-ai mințit şi m-ai dezamăgit. Tu mă scoți din minți!"

Propunerea unei dezbateri publice, pe stadionul olimpic, i-a venit Vladimir Zelenski la scurt timp după publicarea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale. Ulterior, echipa actorului a anunțat că acesta nu va fi prezent la eveniment din cauza programului încărcat 

Petro Poroşenko este cel care a insistat ca această dezbatere să aibă loc. Acesta i-a cerut lui Zelenski să renunţe la vacanţa din Franţa şi să se prezinte în faţa alegătorilor. 

„Vladimir Alexandrovici, discuţiile cu milioane de ucraineni sunt mai importante decât vacanţa dumneavoastră din Paris. Nu fugiţi de presă, nu vă temeţi de oponenți, nu puneţi receptorul. Veniţi în ţară şi vorbiţi cu cetăţenii", a menţionat Petro Poroşenko.

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina este programat pe 21 aprilie. 

 

Te-ar putea interesa și: