Zeci de şcoli, în pericol de incendiu. Nu au autorizaţii ISU înaintea

Zeci de şcoli, în pericol de incendiu. Nu au autorizaţii ISU înaintea Școlile trebuie să fie evaluate seismic. Sursa foto: Chernetskaya | Dreamstime.com

Mii de elevi di România vor merge luni în şcoli care se află în pericol de incendiu. Acestea nu au primit autorizaţii din partea ISU.

Pericol de incendiu pentru zeci de şcoli din România. Noul an şcolar începe cu lipsuri pentru mii de elevi. Zeci de şcoli din ţară primesc mâine copii deşi nu au autorizaţii ISU.

Şcolarii se vor întoarce în aceleași clădiri nesigure, cu pericol de incendiu. La fel, fără surse de apă potabilă și cu toaletele în curte.

Este imaginea îngrijorătoare care s-a conturat în urma verificărilor făcute de Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și Direcțiile de Sănătate Publică din țară.

Ne puteți urmări și pe Google News
Elevii pleacă de la școală

Pericol de incendiu în zeci de şcoli / Sursa foto: Arhiva EvZ

Fără condiţii în noul an

189 de unități de învățământ vor funcționa și în acest an cu grupuri sanitare neconforme.

La data de 25 august, Ministerul Educației a pus în consultare publică un proiect de HG privind repartizarea sumelor necesare, practic se alocă peste 14, 5 milioane de lei pentru a rezolva situația în 159 de unități. Pentru restul, de aproximativ 30 de unități, am solicitat Ministerului Finanțelor o suplimentare la rectificare, a explicat ministrul Educației, înttr-un interviu pentru Antena3.

Elevi mai puţini în şcolile din România. Doar două milioane de elevi  încep de luni școala, în România. Cu 64.000 mai puțini, față de anul trecut. Din această cauză se vor desființa 2400 de clase, în România.

În pericol de incendiu, dar cu bursă

Noul an școlar vine și cu numeroase provocări după haosul provocat de nesiguranța acordării burselor școlare. Ministerul Educației a asigurat că pragul de venit a fost eliminat pentru toți elevii care sunt crescuți de un singur părinte. Totodată sunt semne de întrebare cu privire la testarea antidrog în școli.

„Vorbim de elevi care provin din familii cu venituri mici, unde se impune o limită de venit și anume 50% din salariul minim net pe economie să fie venitul mediu pe membru de familie. Vorbim de burse sociale pentru elevii care au unul sau ambii părinți decedați și aici nu avem nici o condiționalitate privind venitul.

Burse sociale din familiile monoparentale, la fel vor fi fără nici o condiție pe venit. Vorbim de elevii care suferă de diferite afecțiuni medicale, la fel fără condiție de venit și de elevii minori care sunt prinși într-o formă de învățământ cu frecvență redusă”, a explicat Florin Lixandru, secretar de stat Ministerul Educației.