Zeci de români s-au trezit cu credite la bancă. O femeie, care lucra pentru o firmă de brokeraj, s-a folosit de actele lor

Zeci de români s-au trezit cu credite la bancă. O femeie, care lucra pentru o firmă de brokeraj, s-a folosit de actele lor

Zeci de români s-au trezit cu credite la bancă după ce au fost păcăliți de o femeie, care lucra pentru o firmă de brokeraj. Oameni s-au trezit cu datorii  de zeci de lei, iar unii au fost executați silit.

Zeci de români s-au trezit cu credite-surpriză la bănci. Mai exact, cel puțin 50 de români au fost păcăliți de o femeie care s-a folosit de actele lor pentru a obține împrumuturi de la bănci

Mai exact, o femeie, care lucra de ceva timp pentru o firmă de brokeraj, ademenea victime din rândul clienților săi. În primă fază aceasta le obținea împrumuturile de la bănci, după care le folosea actele şi lua alţi bani în numele lor.

Sfaturile specialiștilor: Este responsabilitatea companiilor

Oamenii păcăliți s-au trezit cu datorii de zeci de mii de lei sau chiar în situația de a fi executați silit. În prima etapă, femeia le obținea credite, apoi se folosea de actele de identitate ale victimelor pentru a lua alte împrumuturi. În momentul în care au fost depuse plângeri la firmă, femeia a fost concediată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiștii spun că responsabilitatea nu este a clientului: „În momentul în care un client se confruntă cu o astfel de situație, responsabilitatea nu este la el. Acel om a fost înșelat, nu avea pârghiile necesare pentru a preîntâmpina, întrucât, întreaga responsabilitate este a companiilor care au intrat în acest domeniu. Reprezentanții acestor companii ar trebui să facă controale și să ia legătura cu toți clienții semestrial sau lunar, prin informarea acestora în legătură cu posibilele datorii pe care le au”, a declarat Claudiu Vuță, analist economic.

Oamenii s-au trezit cu datorii de zeci de mii de lei: „Mi-a venit acasă executorul judecătoresc: „M-a ajutat cu un credit în trecut, eram în biroul de credit. Atunci a fost totul ok şi după doi ani de zile m-am trezit cu un credit pe numele meu. Mi-a venit acasă de la biroul executorului judecătoresc 1700 de lei. În 2021 m-am trezit cu creditul pe numele meu”, a declarat o victimă.

În momentul în care au fost depuse plângeri la firmă, femeia a fost concediată

„Clienţii ne-au anunţat atunci că li s-au făcut credite, li s-au luat bani. Sunt şi clienţi cărora le cerea avans pentru a le obţine diferite credite de nevoi personale. Sumele pentru avans pornesc de la 500 de lei şi ajung la 7000 de lei. În secunda doi a fost dată afară”, a transmis o angajatoare.

Se pare că una dintre victime este chiar o colegă de serviciu: „Buletinul, probabil mi l-a sustras din geantă. Era buletinul meu de la vremea aceea. I-a făcut poză şi a aplicat online. Pusese actele, a semnat în numele meu. Nu avea nicio legătura semnătura ei cu ce semnez eu”, potrivit antena3.ro.